Nieuws
Achema Pulse brengt digitaal ‘wie is wie’ in de procesindustrie
Corrosion-resistant reaction and distillation system

De procesindustrie staat voor grote uitdagingen. Welke technologieën ondersteunen vermindering van gebruik fossiele brandstoffen? Hoe zit het met de bevoorradingszekerheid en supply chains? En welke liggen er nog op digitaliseringvlak? Achema 2022 zegt de antwoorden te geven.

Klimaatneutraliteit

Duitsland en Europa streven naar klimaatneutraliteit in 2050. Ook de chemische industrie werkt aan technologieën om dit doel te bereiken. Waar liggen de kansen, uitdagingen en hindernissen? Welke beleidskaders en prikkels vereist dat? Welke financiële instrumenten kunnen daarbij helpen? Deze vragen komen aan de orde op 22 augustus vanaf 17.00 uur bij het openingsevenement van de beurs ‘Klimaatneutrale chemische industrie’.

Uitdagingen

De Green Innovation Zone richt zich ook op de uitdagingen en oplossingen voor een duurzame toekomst. Het brengt pioniers, experts en oplossingsaanbieders uit de industrie, politiek en wetenschap samen met besluitvormers en gebruikers. “Met Achema dit jaar geven we het voorbeeld dat technologische samenwerking over de grenzen van de industrie heen maar ook over de landsgrenzen heen, onmisbaar is om de grote crises van onze tijd op te lossen.” Dat vertelde Thomas Scheuring, algemeen directeur van Dechema Exhibitions -GmbH voorafgaand aan de beurs.

Achema

Het onderwerp digitalisering staat eindelijk ook hoog op de agenda van de procesindustrie. De nieuwe beursgroep ‘Digital Hub’ houdt hier rekening mee. “Digitalisering, duurzaamheid en leveringszekerheid kunnen we alleen samen en sectoroverschrijdend aangaan”, zegt Scheuring. “Dus laten we de Achema in augustus 2022 gebruiken als een wereldwijd, uniek overzicht van de huidige technologietrends in onze branche om samen oplossingen te vinden en aan te pakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.