Nieuws
ABB en Samotics breiden samen predictive maintenance service uit

ABB en Samotics gingen onlangs een strategisch partnerschap aan om ABB’s services op het gebied van predictive maintenance uit te breiden naar apparatuur die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevindt. ABB neemt daarvoor een belang van tien procent in Samotics.

ABB en Samotics

Beide partijen willen met hun partnerschap geavanceerde diensten op het gebied van predictive maintenance aanbieden. Deze aanpak combineert de expertise van beide spelers om meer inzicht te genereren in zowel de conditie als energie-efficiëntie van industriële applicaties. Als eerste stap integreert ABB de bestaande plug-and-play monitoringsoplossing van Samotics in haar digitale portfolio.

De door Samotics ontwikkelde technologie is sterk complementair aan ABB Ability™ Condition Monitoring for Powertrains. Samotics’ SAM4 oplossing, gebaseerd op analyse van elektrische signalen (ESA), breidt het aanbod van ABB op het gebied van predictive maintenance uit. Omdat het systeem zonder sensoren in het veld kan, dient SAM4 voor apparatuur die zich op gevaarlijke of moeilijk bereikbare plaatsen bevindt.

Ecosysteem

Adrian Guggisberg, voorzitter van ABB Motion Services vertelt: “We willen een ecosysteem bouwen met toonaangevende spelers die kunnen bijdragen aan het algehele succes van onze klanten. Met Samotics delen we de ambitie om digitale diensten te ontwikkelen die meer inzicht kunnen bieden in een groot aantal verschillende toepassingen. Zo kunnen onze klanten betere beslissingen maken. De samenwerking zorgt er ook voor dat we meer waarde creëren vanuit onze digitale serviceoplossingen en daarmee de jaarlijks terugkerende omzet uit diensten laten stijgen.”

Predictive maintenance

Jasper Hoogeweegen, CEO van Samotics: “Het aangaan van een strategische samenwerking met ABB opent wereldwijd deuren voor potentiële klanten. Het helpt ons bovendien verder te groeien. Tegelijkertijd delen we dezelfde ambitie als het gaat om het aanpakken van uitdagingen op het gebied van operationele beschikbaarheid en energie-efficiëntie.”

Uiteindelijk zal de ontwikkeling van een systeem dat beide datasets gebruikt, industriële operators een gedetailleerder beeld geven van de conditie van roterende apparatuur.

ABB wil de Samotics-technologie vóór eind 2022 bij klanten uitrollen als onderdeel van haar groeiende serviceportfolio voor roterende apparatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.