Nieuws

ABB benoemt Joerg Theis tot directeur B&R

ABB benoemt Joerg Theis tot directeur van B&R
ABB heeft Joerg Theis benoemd tot directeur van ABB divisie Machine Automation (B&R), met ingang van 1 april 2021.

Joerg Theis treedt vanaf 1 april 2021 op als directeur van de divisie Machine Automation (B&R) van ABB. Hij volgt Clemens Sager op die het bedrijf de afgelopen drie maanden ad interim leidde.

Joerg Theis

Theis kan bogen op 23 jaar ervaring binnen ABB. Hij verwierf in die tijd kennis van proces- en fabrieksautomatisering in de consumentengoederen, de farmacie, de voedingsmiddelenindustrie, hybride industrieën en de auto-industrie. Hij legde daarbij de focus op de ontwikkeling van digitale diensten. Recentelijk gaf Theis leiding aan de divisie ABB Process Automation for Energy Industries in Singapore. Hij verkast van Singapore naar het hoofdkantoor van B&R in het Oostenrijkse Eggelsberg.

ABB

“Joerg beschikt over mondiale ervaring in automatisering en digitale diensten en een sterke ondernemersmentaliteit”, zegt Sami Atiya, directeur van ABB Robotics & Discrete Automation. “Met zijn diepgaande branchekennis en bewezen staat van dienst op het gebied van strategische bedrijfsontwikkeling zien wij in hem de leider om de winstgevende groei van B&R uit te breiden. Dat gaat hij combineren met het voortzetten van de klant- en innovatiefocus van B&R. Tegelijkertijd moet hij onze geografische en portfolio-uitbreiding bevorderen.”

Directeur B&R

“Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om de divisie Machine Automation van ABB te leiden. En om samen met ons managementteam verder te bouwen aan de klantgerichte cultuur en het sterke erfgoed van B&R op het gebied van innovatie. Daarnaast kijk ik ernaar uit om samen met het team het volgende hoofdstuk van ons succesverhaal te schrijven”, aldus Joerg Theis.

Theis heeft een diploma in chemische technologie behaald aan de FH Aken, Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.