Nieuws

AB InBev deelt recyclet water uit in Leuven

AB InBev deelt recyclet water

Naar aanleiding van de droogte gaat AB InBev zijn recyclede water aanbieden aan de hele provincie Vlaams-Brabant. Het recyclede water komt van de Stella Artois-brouwerij in Leuven. AB Inbev zuivert het in zijn eigen waterzuiveringsstation.

Leuven

De Leuvense brouwerij wil iets terugdoen voor haar omgeving. Eerder kregen de stad Leuven en landbouwers in de buurt al een aanbod. Nu volgt de hele provincie.

“Water is heel belangrijk voor het brouwen van bier. Zonder water geen bier. We willen door het beschikbaar stellen van ons gezuiverd afvalwater ons steentje bijdragen aan onze omgeving”, zegt brouwerijdirecteur Alexander Soenen. “Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat mensen die rust zoeken in provinciale domeinen op warme dagen van het mooie groen kunnen genieten”.

Provinciedomein Kessel-Lo

De provinciale groendienst gebruikt het gezuiverd afvalwater om de planten en jonge bomen in het provinciedomein van Kessel-Lo te besproeien.

“Tot hiertoe kwam het water voor de planten grotendeels uit de vijvers van ons domein. Maar vanaf het verbod voor het oppompen daarvan, komt dat soort bewatering in het gedrang. Daarom zijn we blij dat we gebruik kunnen maken van het brouwerijwater. Een goed voorbeeld van hergebruik”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Landbouwers

De samenwerking tussen de stad Leuven en AB InBev loopt sinds 2018 en de stad haalt steeds meer water op. Van juni tot nu kreeg de Leuvense groendienst al een miljoen liter water. Door de frequentere droogteperiodes biedt AB InBev het water ook aan landbouwers in de regio.

Eerder deze zomer kondigde de brouwerij al een samenwerking aan met de Boerenbond. “We creëerden een online platform waar de landbouwers uit de omgeving van Leuven en Hoegaarden voor het ophalen van water om hun gewassen te besproeien.”

Bron: VRT België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.