Nieuws
Aangepaste regeling MKB!dee vanaf 15 april open

MKB!dee wil oplossingen vinden voor belemmeringen die mkb-ondernemers ervaren en die hen ervan weerhouden te investeren in menselijk kapitaal. Mkb-ondernemers mogen zelf ideeën aandragen.

Wijzigingen

Anders dan in 2018 richt de regeling van 2019 zich op iedere mkb’er. De subsidie behelst geen opleidingsbudget maar levert een bijdrage voor het oplossen van knelpunten bij mkb’ers.

Inzet vormt verhoging van de arbeidsproductiviteit voor de Nederlandse economie via investeringen in menselijk kapitaal. Naast uitbreiden van kennis en vaardigheden moeten mensen daarvoor ook op een plek terechtkomen waar ze hun talenten kunnen ontplooien en met nieuwe kennis en technologie kunnen ervaren.

Maar daarnaast tekenen zich zowel op het gebied van digitalisering als verduurzaming grote transities af. Het MKB dient hierbij als de motor van verandering. Net als de productiviteitsgroei, vraagt dit om investeren in mensen.

Drie categorieën

MKB-ondernemers kunnen oplossingen indienen in drie categorieën. Naast een categorie gericht op meer technisch personeel gaat het om het stimuleren van investeringen in menselijk kapitaal door mkb-ondernemers met het oog op digitalisering en de klimaat- en energietransitie.

De regeling gaat op 15 april open en sluit op 27 augustus. Het totaal beschikbare budget is €7.5 mln. Mkb-ondernemers kunnen zelf een aanvraag indienen of samen met andere partijen waarbij zij dan voor 65 procent in participeren. Op 9 april a.s. organiseert RVO nog een voorlichtingsbijeenkomst in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.