Nieuws

65 Jaar oude pomp hersteld

65 Jaar oude pomp hersteld

In de werkplaats van Distrimex kwam onlangs een HA-ES lensbrandbluspomp van het historische korpsschip O.S. van Versendaal binnen. De pomp geeft na 65 jaar trouwe dienst niet meer genoeg capaciteit en aan de pompenreparateur de vraag wat er aan te doen.

65 Jaar oude pomp

Het historische korpsschip O.S. van Versendaal in de haven van Moerdijk diende ooit als mijnenjager maar tegenwoordig staat het schip iedere zaterdag vol met enthousiaste zeekadetten die zich aangetrokken voelen tot de scheepvaart en watersport.

Eerder in 2019 leverde Distrimex Pompen & Service een brandbluspomp omdat inbrekers motoronderdelen en een brandbluspomp van boord haalden.

Als beloning leidden vrijwilligers de medewerkers van de pompenfabrikant rond. Het ging door de machinekamer, via de hutten naar de kombuis waar historie en het huidige gebruik van het schip tot leven kwamen.

Hersteld

De pompspecialisten van Distrimex verzorgen de revisie en reparatie van verschillende merken en diverse pompsoorten. Van regulier onderhoud aan BBA pompsets tot het werken aan een Calpeda drukverhogingset. Maar ook een reparatie aan een lensbrandbluspomp uit 1955 vormt voor de servicemonteurs dus geen enkel probleem.

‘Het was een mooie uitdaging om de historische pomp los te halen en weer goed werkend te maken.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.