Nieuws

21 april 2018 Wereldvismigratiedag

21 mei Wereldvismigratiedag

Op de wereldwijd gehouden vismigratiedag wordt aandacht besteed aan het belang van het openhouden van waterwegen waar vis kan doortrekken.

Trek van belang voor levenscyclus

Vooral voor zalm, steur en forel is het belangrijk dat ze tijdens hun leven duizenden kilometers zwemmend kunnen afleggen. Het aantal barrières in rivieren stijgt waardoor de visstand daalt. Op diverse plaatsen in het land organiseren waterschappen op 21 april 2018 activiteiten rond het thema vismigratie.

Pompoplossingen

Maar er zijn ook pompleveranciers die oplossingen kunnen bieden. Zoals Hidrostal uit Dordrecht dat al met succes visvriendelijke Hidrostal-pompen leverde bij het gemaal Lage Broekpolder in Delft en Noordpolder Berkel. Bij de laatste werden tijdens een restauratie twee Hidrostal L20K pompen geplaatst. Het gemaal verwerkt 4800 m3 water per uur. Met een peil van 6,40 m onder NAP is de Noordpolder de diepst gelegen polder in het beheergebied van Hoogheemraadschap Delfland. Dat vraagt om continue beschikbaarheid en zekerheid. De kogeldoorlaat is 230 mm maar de Hidrostal schroefcentrifugaalpompen bieden passerende vissen probleemloos doorgang door het gemaal.

Binnenkort start het project gemaal Rijnvliet bij Waterschap Stichtse Rijnlanden waar Hidrostal ook weer aan levert.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.