Nieuws

19 nieuwe typen in serie chemienormpompen

19 nieuwe typen in serie chemienormpompen

KSB introduceert 19 nieuwe typen in zijn MegaCPK-serie chemienormpompen. Dat brengt het totaal van de serie nu op 55 pompgroottes met meer dan 78 hydraulieken. De klant kan de pompserie bestellen in gietijzer, nodulair gietijzer en gietstaal, roestvast staal alsmede duplex- en speciale legeringen zoals titaan en Hastelloy. Dat maakt de pompen voor een groot aantal toepassingen inzetbaar waaronder ook voor vloeistoffen die verwarming of koeling vereisen.

Chemienormpompen

De procespompen onderscheiden zich volgens de fabrikant door hun hoge capaciteit in combinatie met een laag energieverbruik. Om het risico van eventueel optredende cavitatie te minimaliseren, legden de ontwikkelaars van KSB sterk de nadruk op een goed zuiggedrag met een lage NPSH-waarde. De pompen werken dan ook onder ongunstige bedrijfsomstandigheden rustig en stabiel. Tegelijkertijd verhoogt dat de bedrijfszekerheid en beschikbaarheid van de gehele installatie.

Nieuwe typen getest

Door gebruik te maken van de finite-element-method (FEM) konden de KSB-engineers een hoge sterkte en stijfheid van de geïnstalleerde componenten combineren met een optimaal materiaalgebruik. Met behulp van de CFD-techniek (Computational Fluid Dynamics) optimaliseerden ze alle hydraulische contouren. Vervolgens controleerden ze die in omvangrijke testopstellingen.

De nieuw ontworpenseal kamer maakt de inbouw van stopbuspakkingen, alle gangbare mechanische asafdichtingen volgens EN 12756 alsook een groot aantal mechanische asafdichtingen in cartridge-uitvoering mogelijk. Aan beide zijden opgesloten huisafdichtingen alsmede een minimale axiale kracht zorgen voor lange standtijden. Voor de besturing en controle tijdens bedrijf kunnen de pompen worden voorzien van frequentieregelaar, trillings- en lagertemperatuurmeting en bedrijfspuntcontrole.

Zoals bij alle industriepompen van KSB krijgt de gebruiker iedere pomp geleverd met een exact op het bedrijfspunt afgestemde waaierdiameter. Op die manier en door het grote aantal pompgroottes is de gebruiker ervan verzekerd dat de pompen, ook niet-geregeld, zo min mogelijk energie verbruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.