Nieuws

1500 kW Volledig elektrische powerpack

1500 kW Volledig elektrische powerpack
De HydrauPack 1500E biedt een geavanceerde controller voor gemakkelijke bediening en, indien nodig, trouble-shooting op afstand, dankzij het intuïtieve touch-screen.

HydrauRent, de verhuurdivisie van Hydrauvision, voegde onlangs een nieuwe, volledig elektrische powerpack aan de vloot toe. De HydrauPack 1500E met een volgens de verhuurder kleine footprint in vergelijking tot het geïnstalleerde vermogen komt per direct beschikbaar voor verhuur en verkoop.

1500 kW

De nieuwe 1500 kW powerpack bevat zes pomp-motorcombinaties. Dat betekent dat het hydraulisch vermogen zich automatisch aanpast aan het benodigde debiet door het in- of uitschakelen van de motoren. Daardoor minimaliseert het energieverbruik.

1500 kW Volledig elektrische powerpack
De nieuwe HydrauPack 1500E van Hydrauvision is een compacte, elektrisch aangedreven hydraulische powerpack met een kleine footprint in vergelijking tot het geïnstalleerde vermogen.

De zes units zijn verdeeld in twee systemen van drie pompen met één hydraulische tank. Elk systeem beschikt over eigen koelers en aansluitingen. De gebruiker kan het totale vermogen combineren of kiezen voor gebruik als twee afzonderlijke systemen. De tweede set pompen dient dan als back-up of redundante unit. Hij draait ook stand-alone of gekoppeld met meerdere andere units voor een hogere hydraulische flow. Daarvoor kreeg de hydraulische tank extra koppelingsplaten. Dat om de nivelleringsslangen aan te sluiten en zo de gecombineerde units als één enkele powerpack te laten werken.

Footprint

“De afmeting van een standaard 20-voetcontainer geeft de HydrauPack 1500E een bescheiden footprint. Het DNV 2.7-1 frame maakt hem veilig en eenvoudig op bijna elk schip te plaatsen”, zegt Elbert van den Brink, Sales Manager Rental bij Hydrauvision.

“Dankzij de CSC-certificering kan de 1500E via de reguliere scheepvaart over de hele wereld worden vervoerd. Verder beschikt de unit over een grote koelcapaciteit, bijna de helft van het maximale vermogen, voor gebruik in de warmste klimaten. Onderhoud kan eenvoudig door de grote toegangsluiken en door vervanging van elke motor-pompcombinatie van buitenaf.’

Volledig elektrische powerpack

De volledig elektrische aandrijving gebeurt door de stroomvoorziening van het schip. Dit biedt onze klanten een betere en schonere oplossing voor toekomstige projecten en speelt in op de toenemende vraag naar hydraulisch vermogen”, aldus Van den Brink.

“Het geavanceerde besturingssysteem vereenvoudigt de integratie met bestaande systemen van klanten. Dit geeft de mogelijkheid tot volledige data-analyse en optimalisatie van het gebruik van de powerpack.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.