Spotlight

Enkele maanden geleden nam Van Zutphen Industrial BV uit Yerseke de vertegenwoordiging van Begemann-pompen op zich. Daarmee blaast het bedrijf nieuw leven in een rijke pomphistorie.

 

Begemann

Al vele decennia staan Begemann-pompen in Nederland equivalent aan oerdegelijke kwaliteit, zwaargebouwd en niet stuk te krijgen. Ondanks de grote verscheidenheid aan pompen die de fabrikant bouwde, kan de gebruiker nog steeds volledige ondersteuning krijgen voor elk type.

Ook al draait uw pomp al sinds de jaren 60, vrijwel alle onderdelen zijn leverbaar.  Maar ook upgrades of modificaties behoren tot de mogelijkheden. Dat maakt uw pomp weer klaar voor de toekomst.

 

Oude pompen nog steeds leverbaar

Hoewel de Begemann-pompen een bijzonder lange levensduur kennen, kan er een tijd aanbreken dat u niet om vervanging heen kan. De nieuwlevering van identieke pompen is veelal mogelijk. Eventuele procesaanpassingen door de jaren heen vergelijken we dan met de datasheet zodat duidelijk wordt of aanpassingen noodzakelijk zijn. In dat geval kijkt de fabriek naar de benodigde modificaties.

 

Van Zutphen

Van Zutphen Industrial BV beschikt over een ruime locatie met een goed geoutilleerde werkplaats. Het bedrijf voert de revisies op OEM-niveau uit en legt alles nauwkeurig vast in een uitgebreid inspectierapport. Ook on-site ondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Hetzij voor het inspecteren of reviseren van rotating equipment maar ook in geval van troubleshooting of trillingsmetingen.

De kleinschaligheid en de flexibiliteit van het bedrijf zorgen voor korte lijnen en het snel kunnen schakelen. Het betrokken team denkt met de klant mee.

 

API-pompen

Door de jaren heen verplaatste Begemann zijn productie naar de fabriek van Gabbioneta pompen in Milaan. De pompen uit die fabriek kenmerken zich door robuustheid, voldoen aan de API610-standaard en vallen net als de Begemann-pompen onder de Trillium Flow Technologies groep. De Trillium groep bevat diverse merken en ondersteunt het voorzetten van de activiteiten door Van Zutphen voor zowel bestaande als nieuwe hydraulieken bij alle toepassingen.

Zowel de Begemann als de Gabbioneta pompen worden geproduceerd in een nieuwe fabriek in Milaan, die ook voorzien is van een testopstelling voor pompen tot 8MW.