Uit de praktijk

In verband met aangescherpte regelgeving en het verhogen van de productiecapaciteit zocht Koninklijke Van Wijhe Verf BV in Zwolle een nieuwe pomp. Dat eerste vroeg om een CIP-mogelijkheid en de tweede reden stelde eisen aan het debiet. Door de goede ervaringen uit het verleden kwam productiemanager Dennis Hage weer uit bij Netzsch.

Van Wijhe maakt verf in twee fabrieken in Zwolle. In de ene gaat dat om synthetische lakken en in de andere zijn dat watergedragen verven. Dennis Hage is productiemanager van beide fabrieken. “We maken Wijzonol, Ralston (ook veel kleurpasta’s) en nog een aantal onder private label. Allereerst mengen we allerlei stoffen, van water, pigmenten tot aan vulstoffen in de productietank. Dat gebeurt in drie productiestraten. Vandaar verpompen we het in een open verbinding onder 1,5 – 2 bar naar de afmaaktank. Daarvan staan er inclusief die voor transparante verf vier. Uiteindelijk vullen we het af in blikken van 250 cl tot aan IBC’s van 1000 liter. Daarvoor gebruiken we drie tapstraten.”

 

Strengere wetgeving

De regelgeving rondom conserveringsmiddelen stelt steeds striktere eisen aan de hygiëne in het proces. “Voorheen mengden we een bacteriedodend oplosmiddel bij de watergedragen verf. Nu dat niet meer mag, neemt de kans op microbiologische besmetting toe. Vooral de witte verf die we voornamelijk maken blijkt vatbaar. Vandaar dat we een extra CIP-stap toe moesten voegen. Dat gebeurt nu aan het eind van de dag en automatisch.”