Uit de praktijk

“Het verpompen van polyesterharsen vereist een gelijkmatige temperatuur”, vertelt Hans Mulder, maintenance manager bij Aliancys Nederland BV in Zandpol. “Bovendien blijft het een chemische stof die je niet over je terrein wilt hebben. Lekkage is dus uit den boze.”

De door Multipomp aangeraden Tuthill- pomp werkt nu al een jaar naar volle tevredenheid.

 

Op de plant in Zandpol staan twee fabrieken. In de ene maken ze poedercoating dat wordt gebruikt op metalen zoals bijvoorbeeld constructies, kantoormeubelen, koelkasten enz….

In de tweede fabriek staan twee grote reactoren voor het productieproces van polyesterharsen. Hiervan worden bijvoorbeeld (wedstrijd)boten en panelen voor de bouw gemaakt maar ook relining voor riolen en waterleidingen, silo’s en verankeringsmaterialen.

Hans Mulder: “We opereren in batches die afhankelijk van het recept zo’n 11-35 uur duren. Gedurende dit zogenaamde veresteringsproces doseren we verschillende grondstoffen en additieven in een reactor.  Het productieproces doorloopt verschillende fases en als het product klaar is, wordt het terug gekoeld en opgelost in een blender.”

 

Verpompbaar

Na het productieproces gaan de vijf basisharsen naar de intermediate-tanks van zo’n 250 m3. Van daaruit gaat het uiteindelijk naar de finishing tanks waar het product op klantspecificatie wordt afgesteld. Vervolgens verlaat het gereed product de site via tankauto’s, of in containers van 1000 KG of 200 litervaten richting klant.

Mulder: “De temperatuur van het product moet zo constant mogelijk blijven. Met elektrische tracing houden we de producten op de gewenste temperatuur tussen 20-30 oC. In de zomer werken we met warmtewisselaars en koelen we met koelwater.”

 

30 jaar ervaring

Hans Mulder zit al zo’n 30 jaar in het vak en weet waarover hij praat. Net als zijn contactpersoon bij Multipomp, Henk Lupker. “We kwamen destijds toen hij bij Emba zat al met elkaar in contact. Hij raadde een tandradpomp (verdringerpomp) aan. De huidige pompen hebben een mechanical seal of lip-seals waar we vroeger een stopbuspakkking op de as hadden. Voor de thermische oliepompen introduceerde hij bij ons de Dickow magneetaangedreven pompen. Daar hebben we goede ervaringen mee.”

Tussen de magneten bevindt zich een scheidingsmantel die de pomp hermetisch afdicht naar de atmosfeer waardoor er geen lekkage meer kan ontstaan. De magneetkoppeling zorgt ervoor dat er een verbinding ontstaat tussen de aandrijving en de pomprotor.

 

Complexe pomp

Hij vervolgt: “Toen we vervanging zochten voor de bestaande pomp, raadde hij aan de magneetaangedreven Tuthill in te passen aangevuld met een softstarter. Die paste 1:1 en heeft een gesloten aandrijving waarbij de magneet de as buitenom aandrijft. Het is weliswaar een complexe pomp maar voor onze toepassing heel goed. Lupker was zo overtuigd van zijn gelijk, dat we op basis van no cure no pay te werk gingen. In het begin traden er wel wat aanloopproblemen op en ging de pomp zelfs een keer helemaal terug. Maar inmiddels draait hij nu al een jaar perfect en hebben we hem echt aangeschaft. Een standtijd van een jaar vinden wij al heel goed. Tien jaar zal het denk ik niet worden maar we gaan het zien.”

Henk Lupker: “Het mooie van deze pomp is de samenwerking tussen Tuthill en Dickow.  De eerste leverde het pompgedeelte (een tandradppomp) en Dickow maakte er een magneetaangedreven pomp van. Daarbij combineren ze de magneetkoppeling en de glijlagerconstructie die ze al zo’n 30 jaar gebruiken in hun centrifugaalpompen.”

 

Wereldwijd

Zoals al vermeld werkt Aliancys in batches. De 25 productpompen hebben een capaciteit van 20m3 per uur en voor zo’n 20-50 ton staan ze twee uurtjes te pompen.

Het bedrijf heeft vergelijkbare plants in het Franse Compiègne, het Italiaanse Filago en in de VS. Mulder: “Als de pomp bij ons goed bevalt, dan zullen onze zusterbedrijven hem ook willen gebruiken. Zij maken dezelfde harsen en lopen tegen dezelfde problemen aan. Wij testen het nu uit en delen natuurlijk onze ervaringen met hen.”