Spotlight

‘Duurzaamheid is een mindset’, is de overtuiging van Grundfos. Daarom zoekt het bedrijf de grenzen op waar het energie-efficiëntie en waterbesparing betreft. Uitgewerkt in verschillende duurzaamheidsdoelen steekt het bedrijf bij dit thema niet alleen de hand in eigen boezem maar inspireert Grundfos ook toeleveranciers en klanten. Speciaal hiervoor zal het de komende jaren extra specialisten inzetten om ook bij klanten échte stappen te maken.

 

Duurzaamheid

Waar sommige bedrijven duurzaamheid uitsluitend zien als manier om extra omzet te draaien, heeft Grundfos hier andere ideeën over. Het hoofdkantoor van Deense bedrijf staat in Bjerringbro waar rond de 8.000 mensen wonen. Anders Lund Hansen, Senior Manufacturing Director vertelt: “Hetzelfde water waar deze mensen mee drinken en douchen gebruikt de plaatselijke industrie voor uiteenlopende productieprocessen. Als je nu weet dat het hier om grondwater gaat, wat we gezamenlijk ongelimiteerd winnen, dan besef je al snel dat wij hier allemaal héél zuinig mee moeten omspringen.”

 

Grundfos

Grundfos pakt duurzaamheid professioneel en vergaand aan. Zo hanteert het voor 2050 de doelstelling het eigen waterverbruik met minimaal de helft te verminderen. Daarnaast formuleerde het bedrijf een aantal duurzaamheidsdoelstellingen die niet alleen de eigen producten en processen betreffen maar ook toeleveranciers en klanten. De aankomende jaren zal Grundfos haar kennis en ervaring expliciet inzetten om applicaties met een grote potentie ten aanzien van water- en energiebesparing te verduurzamen. Zowel bij zichzelf als bij andere bedrijven.