Uit de praktijk

De nieuwe Hoyer Smart Motor Sensor stelt eigenaren van industriële toepassingen in staat om hun laagspanningsmotoren op afstand te bewaken. Optimaliseer de onderhoudsplanning en voer geautomatiseerde analyses uit met behulp van AI.

Op afstand

Stelt u zich eens voor dat u op afstand een willekeurig aantal elektromotoren kunt bewaken zonder technici te hoeven sturen om de toepassingen fysiek te controleren. Een besparing in tijd en brandstof omdat de monteur niet ongepland hoeft te reizen. Hoyer introduceert de nieuwe Hoyer Smart Motor Sensor, waarmee systeemeigenaren onvoorziene downtime kunnen verminderen en hun onderhoudsplanning kunnen optimaliseren.

 

Smart Sensor

“De draadloze Hoyer Smart Motor Sensor stelt systeemeigenaren in staat om te upgraden van preventief onderhoud naar conditiegebaseerd onderhoud. Dit voorkomt dure, onnodige reparaties terwijl problemen in een vroeg stadium worden ontdekt. Zo kan een reparatie worden voorbereid voor de volgende, geplande productiestop”, zegt Claus Balle Thomsen, Product Manager, Drives and Controls bij Hoyer.

 

Bewaak motorcondities op afstand met Hoyer Smart Motor Sensor

 

Fouten opsporen voor storing

Hoyer Smart Motor Sensor combineert fysieke sensoren, een webapplicatie, mobiele app en AI-analyses in de cloud om de eigenaar van het systeem een real-time overzicht te bieden van de gezondheid en prestaties van elke, individuele elektromotor. Dit stelt de eigenaar van het systeem in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en vroege waarschuwingssignalen op te vangen voordat ze zich ontwikkelen tot ernstige en kostbare problemen.

Door de input van de sensoren te detecteren en te analyseren, kan het systeem waarschuwingen activeren en passende acties aanbevelen. Asymmetrie in de motorstromen kan bijvoorbeeld wijzen op een probleem met het motorvermogenssysteem. Toenemende trillingsniveaus op verschillende frequenties kunnen erop wijzen dat de motoras opnieuw gebalanceerd moet worden of lagers moeten worden vervangen.

 

 

Detecteerbaar

De detecteerbare motorstoringen door de Hoyer Smart Motor Sensor zijn:

– Asymmetrie in motorstromen.

– Variatie in statorweerstand.

– Variatie in rotorweerstand.

– Verplaatsing van het zwaartepunt.

– Concentriciteitsprobleem stator/rotor.

– Incorrecte uitlijning.

– Probleem met de koeling van de motor.

– Zachte/losse voet.

– Defecten in de lagers.

 

Hart van het systeem

Alle gegevens worden opgeslagen en overgedragen met behulp van veilige protocollen om betrouwbare bescherming gedurende de gehele levenscyclus van de gegevens te garanderen.

“Binnen Hoyer Motoren zijn pompapplicaties de grootste afzetmarkt”, aldus Maarten de Beun, Sales Manager Industrie pompen. Pompen zijn vaak het hart van een systeem en ongeplande uitval gaat vaak gepaard met hoge kosten en mogelijk klantergernis. Denk maar aan een haperende drinkwatervoorziening.

Doordat we vroegtijdige uitval voorkomen, kunnen we levensduur van de geïnstalleerde elektromotoren verlengen en dus minder grondstoffen verbruiken in de productie van een nieuwe elektromotor ingeval van vervanging door grote schade.

De sensor is al ingezet in meer dan 30 landen over vijf verschillende continenten en draait op applicaties in de food & beverage, papier, pharma, nutsvoorzieningen etc.

De Hoyer Smart Motor Sensor is eenvoudig te monteren op de Hoyer IE3 en IE4 motoren en zijn net als de motoren uit voorraad leverbaar.