Uit de praktijk

Auma ontwikkelt en produceert al 50 jaar elektrische en mechanische aandrijvingen voor het bedienen van afsluiters. Het bedrijf behoort tot een van de meest internationale en toonaangevende fabrikanten in de branche. Het bedrijf produceert zijn aandrijvingen op maat en stemt ze af op de specifieke eisen van de klant. Voor de Benelux-vestiging in Leiden reden genoeg om de werkplaats een upgrade te geven.

Nieuwe werkplaats

Daarop verhuisde het monteursteam voor een paar maanden naar een tijdelijke locatie om de verbouwing tot in de puntjes te realiseren. De routing en processen passen bij de flexibiliteit van het bedrijf. Alle monteurs werken in een overzichtelijke, ergonomische en moderne werkplaats en gebruiken de Lean-Lift met plezier. Directeur Theo Bervoets en Teamleider Uitvoering Niels Kempen vertellen enthousiast over de nieuwe werkplaats.

 

Optimaliseren routing en processen

De monteurs van Auma zien diverse projecten voor gevarieerde opdrachtgevers voorbijkomen. Van klein tot groot. De ene dag werken zij in de werkplaats en de andere dag in de polder of juist bij een groot industrieel bedrijf. Dus spraken zij de wens uit om deze dynamiek door te voeren in de werkplaats. Om dit voor elkaar te krijgen, stond de optimalisatie van de routing en processen bovenaan de wensenlijst. Een flexibele inrichting zorgt ervoor dat de allround monteurs van Auma het werk op tijd kunnen uitvoeren. Niels vult aan: “Verder wilden we graag meer vrije ruimte overhouden om overzichtelijker te werken en werkzaamheden van elkaar af te scheiden. Bij de realisatie van nieuwe aandrijvingen en assemblage is een schone werkplaats belangrijk. Daarentegen hebben wij bij onderhoud, reparatie en demontage ook weleens te maken met het ‘vuilere’ werk. Door dit te scheiden, werken we zo efficiënt en schoon mogelijk. En behoort de lucht van ‘oud vet’ tot het verleden.”

 

Gedetailleerd plan

Samen met Eilogic, een externe partner die ondersteunt bij logistieke vraagstukken ging Auma Benelux de uitdaging aan om de werkplaats compleet te vernieuwen. Wekelijks kwamen zij bij elkaar om over de ideeën te sparren. Het ging van een haalbaarheidsstudie naar een plan dat tot in detail werd uitgewerkt. Over alles dacht het team na. Niels: “Nooit gedacht dat we het zo in detail zouden uitwerken en dat er zoveel bij komt kijken. Met elkaar brachten we een effectieve routing in kaart zodat we in de juiste volgorde van het beginpunt naar het eindpunt werken. Toen het plan helemaal klaar lag, kon de verbouwing beginnen.”  Naast de optimalisatie van de routing, de processen en de automatisering kreeg het kantoor een nieuwe plek en werd de was- en kleedruimte uitgebreid. Na twee verhuizingen, naar en van de tijdelijke locatie, is de werkplaats bijna niet meer te herkennen. Theo: “Alleen de muren zijn blijven staan. Verder hebben we écht alles aangepakt en vernieuwd. Er moesten zelfs inpandig nog heipalen worden geplaatst voor de Lean-Lift.”

Auma nieuwe werkplaats

Veiligheid, ergonomie en kwaliteit gaan voor alles

Bij Auma Benelux staan veiligheid, ergonomie en kwaliteit altijd voorop. Zo ook in de nieuwe werkplaats. Voorbeeld: de vloer, werkbanken en stoelen zijn ESD-proof. Dit beschermt de elektronica van onze producten tegen statische elektriciteit. Niels: “Onze monteurs werken hierdoor veilig aan elektrische en mechanische aandrijvingen. Daarnaast is de vloer zelf ingedeeld in verschillende vlakken, zodat iedereen zich op de juiste manier door de werkplaats verplaatst. Met de in hoogte verstelbare werkbanken werken al onze monteurs ergonomisch op een manier die zij als prettig ervaren.” Natuurlijk is bij de werkomgeving verse lucht een belangrijk onderdeel. Niet alleen de spuitcabine en demontageruimte, maar ook de complete werkplaats is voorzien van een luchtverversingssysteem voor een optimale klimaatbeheersing.

 

Naar nieuwe hoogte met Lean-Lift

De twee stuks Lean-Lift laten zien dat écht over alles is nagedacht. Deze liften zijn de vervanging van veel stellingen die in de werkplaats stonden. Door alle onderdelen op de juiste plaats te leggen en hier de voorraad aan te koppelen, hoeven de monteurs alleen op het digitale display in te voeren welk onderdeel zij nodig hebben. Dit gebeurt aan de hand van het werkbonnummer. Aan dat nummer is alles gekoppeld. Deze onderdelen zijn bij de opdrachtbevestiging al gereserveerd en worden met de lift voor de monteur naar voren gehaald. Door middel van LED’s geeft de lift aan in welk bakje het onderdeel ligt dat nodig is. “De liften maken ons werk nog mooier en besparen ons veel tijd om onderdelen te verzamelen. De automatisering zorgt ervoor dat onze monteurs binnen twee minuten kunnen doen waar zij goed in zijn, want voor het order-picken is productkennis niet vereist. En niemand grijpt mis naar onderdelen”, aldus Niels.

Auma nieuwe werkplaats

 

Meer ruimte om te bouwen

Met alle optimalisaties is er meer ruimte en capaciteit om samenbouwprojecten van onze aandrijvingen met afsluiters voor onze opdrachtgevers op te pakken. Niels: “In de nieuwe werkplaats kunnen wij alles nog beter organiseren. Onze hijs- en hefcapaciteit is verdubbeld tot 2 ton. Hierdoor verplaatsen de monteurs onderdelen eenvoudig naar de plek waar de specifieke werkzaamheden worden verricht.” Dankzij een breed productassortiment met krachtige multi-turn-, part-turn en lineaire aandrijvingen biedt AUMA oplossingen voor het automatiseren van iedere afsluiter. In de nieuwe werkplaats werkt AUMA Benelux aan aandrijvingen die voldoen aan allerlei internationale normen. Theo sluit af: “Alles wat we in onze werkplaats in Leiden doen, doen wij volgens de hoge kwaliteitsrichtlijnen van ons moederbedrijf. Wij leggen onze focus op tevreden klanten door onze klanten centraal te stellen en maximaal te ontzorgen.”

 

www.auma.com/nl