Energie-efficiëntie
‘Oplopend tekort op de arbeidsmarkt blokkeert energietransitie’

Vindt u nog altijd voldoende en goed gekwalificeerd personeel? Dan bent u een uitzondering. Ruim een op de zes bedrijven kampt met meer dan 10 procent vacatures van zijn totale personeelsbestand. Die omstandigheden op de arbeidsmarkt vormen een groot risico voor de realisatie van de energietransitie.

Oplopend tekort

60 procent van de ondervraagde bestuurders in de jaarlijkse Strategie Summit Energie & Utilities verwacht dat het aantal vacatures alleen maar gaat stijgen.

Het structurele personeelstekort en het weglekken van kennis en ervaring door de vergrijzing wordt onderschat. Bedrijven ondervinden nu al problemen door de tekorten, zoals verhoogde werkdruk en vertraging bij de uitvoering van werkzaamheden. “Het oplopend tekort op de arbeidsmarkt blokkeert de energietransitie”, zegt een bestuurder in het onderzoeksrapport ‘Realisatie van de energietransitie’.

Energietransitie

Alle sectoren kampen weliswaar met tekorten maar de energietransitie vergt de komende jaren juist alleen maar extra denk- en mankracht. Het probleem van personeelstekort overstijgt individuele bedrijven. Als de markt de groeiende vraag niet kan beantwoorden, stagneert de transitie. Tweederde van ondervraagde bestuurders pleiten voor ketenintegratie, voor het verbeteren van efficiëntie en het verlagen van faalkosten. “Wil je grote dingen tot stand brengen, dan is het heel belangrijk dat we het organiseren vanuit de hele keten. Zodat partijen in die keten samen en parallel aan elkaar ontwikkelingen kunnen realiseren”, zegt Hans Coenen (Gasunie). 

Arbeidsmarkt

Om het tekort op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, zeggen bestuurders de personeelswerving te intensiveren. Daarnaast biedt optimalisatie van bedrijfsprocessen een kans, naast innovatie en digitalisering. Ook het verbeteren van aanbestedingsregels wordt genoemd. Dit om samenwerking te bevorderen maar ook innovatie mogelijk te maken.

Voor ondervraagde bestuurders en beslissers vormt de arbeidsmarktproblematiek niet de enige uitdaging. Driekwart van de bestuurders vraagt om een standvastig overheidsbeleid, met zekerheid voor de lange termijn. Ongeveer de helft wil meer ruimte en financiële steun voor innovatie. Tegelijk is voor ruim een derde een marktbrede CO2-heffing bespreekbaar, voor alle sectoren, mits geregeld in EU-verband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.