Energie-efficiëntie

Membraanpompen die perslucht besparen

1
Membraaanpompen die perslucht besparen

Op de beurs in Utrecht volgende week natuurlijk ook een onderwerp als besparing. Zoals bij Pump Plaza-deelnemer Holland Air Pumps. Dat laat zien dat gebruikers perslucht kunnen besparen bij het toepassen van membraanpompen.

Reductie in perslucht

‘Bedrijven zijn zich vaak niet bewust dat 80 procent van de operationele kosten van dit soort pompen energiekosten betreffen. 60 procent reductie in persluchtgebruik klinkt onwaarschijnlijk maar is realiseerbaar met een kleine investering.’

Wilden ProFlo-Shift™ pompen brengen met een eenvoudig luchtstuursysteem het luchtverbruik drastisch naar beneden. Efficiency met de hoofdletter E, meer produceren in kortere tijd tegen minder kosten.

Want naast 60 procent besparen op energiekosten en capaciteitswinst betekent inzet van de ProFlo-Shift volgens de leverancier minder mechanische belasting op de pomp en de onderdelen, lagere pulsatie, rustigere pompwerking en daarmee een gelijkmatiger proces en ook minder geluidbelasting voor de werkomgeving.

Er is bovendien geen uitbreiding van compressorcapaciteit nodig.

Pump Plaza vindt u op Wots aan de Industrial Processing-kant, Standnr. 9/A074.

1 reactie op “Membraanpompen die perslucht besparen

  1. Erik Faber schreef:

    Ls,
    Tijdens het uitruimen van een garagebox van mijn overleden kameraad ben ik een dergelijke perslucht aangedreven pomp inclusief slangen tegengekomen. Nu is mijn vraag wat zijn deze pompen waard ? Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.