Afsluiters & Afdichtingen
Intelligent Valve voor dynamische balancering en energieoptimalisatie

Acvatix lanceert de Intelligent Valve EVG…. / EVF….. Het nieuwe regelafsluiterassortiment dient voor dynamische balancering en energieoptimalisatie in hydraulische distributienetwerken voor Hvac-installaties.

Intelligent Valve

Met de introductie van de Intelligent Valve biedt het bedrijf naar eigen zeggen voor het eerst een veldapparaat aan met geïntegreerde flow- en temperatuursensoren, uitgebreide functies voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van Hvac-systemen en naadloze integratie in het Desigo gebouwautomatiseringssysteem. De directe integratie in de Building Operator, naar verwachting tweede helft van 2019 beschikbaar, genereert transparante energierapporten voor oudere systemen zonder een gebouwbeheersysteem. Het zorgt voor een altijd actuele Intelligent Valve.

Dynamische balancering

Met de automatische, dynamische, hydraulische balancering worden schommelingen in de voordruk automatisch gecompenseerd. Dat elimineert temperatuurschommelingen in het gebouw en verhoogt het comfort voor de gebruikers van het gebouw. Handbediende inregelafsluiters en ingewikkelde hydraulische berekeningen kunnen achterwege blijven. De gebruiker krijgt een hoge mate van inzicht over de energiestromen in het systeem en het energieverbruik van individuele verbruikers. Bovendien biedt het lokale functies voor energieoptimalisatie die verder gaan dan volumestroom- en vermogensbegrenzing.

Energieoptimalisatie

Intelligent Valve optimaliseert de warmtewisselaar door de gemiddelde temperatuur, het debiet en het vermogen continu te meten. Met de meetwaarden controleren de afsluiters of hun instellingen overeenkomen met het overdrachtsgedrag van de warmtewisselaar. Tegelijkertijd zorgt de optimalisatie van de warmtewisselaar ervoor dat verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen altijd energiezuinig werken. Zo detecteren ze bijvoorbeeld boven welke flow de warmtewisselaar extra energie niet meer efficiënt kan overdragen. Zo kunnen ze zich aanpassen aan een veranderend warmteoverdrachtsgedrag, bijvoorbeeld door vervuiling van de warmtewisselaar.

Eenvoudige inbedrijfstelling

Parametersets kunnen rechtstreeks van de Desigo-inbedrijfstellingstool ABT Site of via de ABT Go-applicatie naar de klep worden gedownload. Maar het werkt ook via de Cloud. In dat geval kunnen de waarden uit de ontwerpfase achteraf of tijdens gebruik op afstand worden aangepast en geoptimaliseerd. De modulaire opbouw biedt flexibele installatiemogelijkheden. De tweeweg Picv (Pressure Independent Control Valves) regelafsluiter beschikt over volumestroom-, temperatuur- en vermogensmeting voor verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsinstallaties. De afsluiter is verkrijgbaar in leidingmaat DN15 tot DN125 en biedt een maximaal volumebereik tussen 500 l/u en 120 m3/u. Het gebruik ervan gaat verder dan de zuiver dynamische hydraulische balancering in grote distributienetwerken voor Hvac-installaties. Het verstrekken van aanvullende informatie over volume en energiestromen tot aan elke verbruiker zorgt voor een gedetailleerde transparantie van het energiegebruik en maakt het mogelijk om het individuele energieverbruik te optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.