Energie-efficiëntie

Hyperloop krijgt injectie van vijf miljoen

InnoEnergy investeert een bedrag van vijf miljoen euro in Hardt Hyperloop.

 Injectie van vijf miljoen

Hardt is een Nederlandse startup die werkt aan de realisatie van de hyperloop in Europa. Het gaat het geld gebruiken om te investeren in het consortium dat is opgezet om de hyperloop in Europa te realiseren. Dit consortium werkt aan de verdere standaardisatie en regulatie van de technologie achter de hyperloop.

Tim Houter, CEO Hardt Hyperloop: “InnoEnergy maakt met de investering duidelijk dat de ontwikkeling van de hyperloop in een nieuwe fase is belandt. Het benadrukt tevens het belang en de urgentie om te investeren in de ontwikkeling van een schoner en beter alternatief voor transport over lange afstanden.” Hardt Hyperloop verwacht dat de toezegging van InnoEnergy een sterk signaal afgeeft naar andere investeerders om zich aan te sluiten bij deze investeringsronde.

 

Europees hyperloopconsortium

In april van dit jaar is op initiatief van Hardt, samen met Koninklijke BAM Groep, Tata Steel en Royal IHC, een consortium opgericht dat zich bezighoudt met de technologische ontwikkeling van de hyperloop. Met het aansluiten van DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec beschikt het consortium inmiddels over een sterke combinatie van belangrijke innovators uit de industriële sector met ieder hun eigen expertise. Tim Houter: “Dit consortium is een beweging van industriële partners die samen optrekken in de realisatie van de hyperloop. Een samenwerking op dit niveau is cruciaal. We zijn ontzettend blij met deze nieuwe partners.”

In nr. 5 van Pomp NL hebben we rondom het thema vacuümpompen een verhaal over de hyperloop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.