Energie-efficiëntie

Hoog-efficiënte circulatiepompen op VSK 2020

Hoog-efficiënte circulatiepompen op VSK 2020

Op de KSB-stand op de VSK van 4 t/m 7 februari 2020 in Utrecht staat efficiëntie centraal. Zoals bij de compacte verwarmingscirculatiepomp Calio. Ook toont het bedrijf op stand E040 in hal 8 de nieuwste generatie Calio S voor circulatiesystemen in verwarmings-, ventilatie- en klimaatinstallaties.

Hoog-efficiënte Calio

De hoog-efficiënte Calio compacte circulatiepomp laat zich eenvoudig en snel installeren en in gebruik nemen. De onderhoudsvrije busmotorpomp krijgt de gebruiker als zogenaamd All-In-Concept waarbij seriematig interfaces en pompfuncties zijn geïntegreerd. Dat voorkomt bijkomende kosten voor opname van de pomp in een communicatienetwerk. Bovendien kan de gebruiker zo twee afzonderlijke pompen inzetten als hoofd- en reservepomp met automatische omschakeling in geval van storing en tijdgestuurde pompenwisseling.

Monitoring

De Calio maakt met nieuw ontwikkelde software met energiebesparende Eco-Mode aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. De combinatie van bedieninterface, geïntegreerde display en symbolen waarmee de bedrijfstoestand wordt gepresenteerd, vereenvoudigt de bediening. Dat geeft direct zicht op de vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meter/uur. De pompen worden standaard geleverd met warmte-isolatie. Voor koudetoepassingen levert de fabrikant optioneel ook diffusiedichte isolatie. De compacte bouwvorm met schroef- of flensaansluiting zorgt ervoor dat de Calio ook probleemloos dienst doet in lastige inbouwsituaties.

Stille circulatiepomp

Volgens de fabrikant behoort de Calio S tot de stilste verwarmingscirculatiepompen op de markt. Bediening kan eenvoudig en intuïtief. Een energiezuinig LCD-scherm toont afwisselend de bedrijfsmodus, het actueel opgenomen elektrische vermogen en de capaciteit alsmede de opvoerhoogte. De functie ‘nachtinstelling’ houdt indien ingesteld rekening met een continue daling van de mediumtemperaturen en een minimale behoefte aan verwarmingsvermogen. In dat geval verlagen de pompen automatisch de ingestelde waarde met 30 procent. Bij een stijgende behoefte aan verwarmingsvermogen stelt de pomp zich weer in op de oorspronkelijk ingestelde waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.