Energie-efficiëntie

De Gasrekening naar nul

3
De Gasrekening naar nul

Uitvinder Will Schotman komt met een oplossing om het Nederlandse gasverbruik te reduceren. De Reduxion Ecoliner kan naar zijn zeggen een besparing tot wel 40 procent realiseren. Hij werkt op stroom en kan de opgebrachte warmte met een efficiëntie van 99,5 procent overbrengen naar bijvoorbeeld vloerverwarming, radiatoren of laagtemperatuur blazers in industriehallen. Bij Zeus Metaal in Hardenberg bevestigen ze de goede werking. Zij kregen in december de eerste Ecoliner en zijn inmiddels erg tevreden.

Makkelijk inpasbaar

Het systeem is makkelijk te plaatsen zonder de bestaande radiatoren en vloerverwarming aan te passen. De warmtesturing zou zelfs beter te regelen zijn dan met een CV-ketel.

Er liggen plannen om vanaf september 2018 met grootschalige productie te starten van dit alternatief dat bovendien goedkoper lijkt te worden dan een warmtepomp.

Prestatiebewijs

De critici willen het pas geloven als ze de techniek erachter weten. Maar dat is nou juist het geheim van de smid. Schottman heeft aangekondigd alles door te rekenen in samenwerking met de TU Eindhoven.

 

3 reacties op “De Gasrekening naar nul

 1. W Bontjer. schreef:

  Hallo Ik heb gelezen over de Ecoliner.
  En ik wil daar wel wat meer van weten.
  We hebben zonnepanelen en stroom over.
  We hebben ook vloerverwarming.
  Ik hoor graag reactie
  Gr W Bontjer.

  • Christien Nuboer schreef:

   Beste heer Bontjer,
   Ik denk dat u uw vraag het beste bij de uitvinder Will Schottman (57)van Reduxion in Hardenberg kunt neerleggen. Met vriendelijke groet, Christien Nuboer, hoofdredacteur Pomp NL.

 2. De kovel schreef:

  Graag meer weten aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.