Energie-efficiëntie

Energiebesparende, gekoelde luchtdrogers

Energiebesparende gekoelde luchtdrogers

SPX Flow Industrial breidde onlangs zijn assortiment van Hankison Flex Series energiebesparende, gekoelde luchtdrogers uit.

Gekoelde luchtdrogers

Volgens de fabrikant verlaagt de Flex-serie de energiekosten van het luchtsysteem en verbetert het de productiviteit door het stroomverbruik te vergelijken met de persluchtvraag. De drogers stellen automatisch (aan/uit) de koelcompressor in werking in reactie op de inlaatbelastingcondities. Naarmate de inlaatluchtvraag omlaaggaat, wordt de stroombehoefte om de lucht te drogen geëvenaard in verhouding tot de vraag.

Energiebesparend

Bijvoorbeeld: op 60 procent van de instromende lucht verbruikt een niet-draaiende droger 96 procent van de volledige lading stroomverbruik, dat levert vier procent energiebesparing op. Een droger van de Flex-serie die onder dezelfde omstandigheden opereert, verbruikt 60 procent van het volledige laadvermogen. Dat levert een energiebesparing van 40 procent op. Het nieuwste model is beschikbaar voor 75-550 scfm-inlaten en breidt het bereik uit tot 2000 scfm. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.