Energie-efficiëntie

Energie-efficiënte, universele bronpomp

Energie-efficiënte, universele bronpomp

Wilo ontwikkelde de Actun Zetos bronpomp. Volgens de fabrikant een nieuwe standaard in zijn klasse uit oogpunt van energie-efficiëntie en door de kosten over de levensduur van het product.

Energie-efficiënt

“Met een hydraulisch rendement van meer dan 84 procent is de Wilo-Actun Zetos de efficiëntste in de klasse van bronpompen”, verklaart Wilo productmanager Philipp Malborn. De geoptimaliseerde interactie tussen de relevante onderdelen van de pomp maakt dat mogelijk volgens Malborn. “Het buitengewoon hoge hydraulische rendement in combinatie met de efficiëntie van onze permanentmagneetmotor zorgt voor een eersteklas systeemrendement”, verklaart hij. Als aanvulling op de omvangrijke instelmogelijkheden van de meegeleverde frequentieomvormer kan het PM-motorsysteem met verschillende veiligheids- en regelingsfuncties individueel aan de desbetreffende toepassing worden aangepast.

Universele bronpomp

Hoogwaardige materialen, de robuustheid en de aantrekkelijke prijs maken hem vrijwel universeel toepasbaar voor het verpompen en het transport van drink- of tapwater. “De constructie van het hydraulische systeem vereenvoudigt de (de)montage van de geluidsarme motor”, aldus Malborn. Hij vervolgt: “Met de Zetos ontwikkelden we een bronpomp die veel toepassingen in één behuizing verenigt. Dus een pomp voor alles.”

De standaardversie wordt geleverd in 1.4408/Aisi rvs. “We combineren hoge robuustheid met aanzienlijke materiaalbesparingen”, aldus Malborn. De bronpomp leent zich voor continubedrijf volgens de Standaard voor Boorgatpompen S1. De gebruiker kan bij agressieve media kiezen voor een uitvoering in duplex-staal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.