Energie-efficiëntie
Deense warmtenettenexpertise in Nederland tijdens District Heating Summit

De vier Deense bedrijven Eurowater, Grundfos, Logstor en Kamstrup organiseren een studiedag over de warmtesector en de aanwezige kennis van warmtenetten in Denemarken.

Deze District Heating Summit vindt plaats op woensdag 19 juni in Fort Voordorp/De Linie, Voordorpsedijk 28A in Groenekan.

Warmtenettenexpertise

Aanleiding voor deze bijeenkomst is een bezoek aan Denemarken door leden van Warmtenetwerk in het afgelopen najaar. Vanwege de grote belangstelling konden niet alle geïnteresseerden aan dit bezoek deelnemen en slaan vier bedrijven om die reden de handen ineen om de kennis tijdens opnieuw te delen.

Meerdere specialisten van de deelnemende bedrijven en onafhankelijk specialist Gijs de Man en Morten Duedahl van de Danish Board of District Heating komen aan het woord. Zij behandelen onderwerpen als de ontwikkelingen op de Nederlandse markt, wet- en regelgeving. Jens-Otto Horslund, ambassadeur van Denemarken in Nederland opent de dag.

Denemarken

Denemarken mag zich al jaren koploper noemen op het gebied van warmtenetten. Na de grote oliecrises in de jaren ’70 zocht het land naar mogelijkheden om minder afhankelijk te worden van gas en (geïmporteerde) olie. De aanleg van de warmtenetten kwam daarna in een stroomversnelling en inmiddels is meer dan 60 procent van alle huishoudens aangesloten op een warmtenet. In de hoofdstad Kopenhagen ligt dit percentage zelfs op 98 procent.

District Heating Summit

Uit de kennis en ervaring die de Denen de afgelopen decennia opdeden, valt veel nuttige en praktische informatie te halen om deze ook in Nederland op de juiste en meest efficiënte wijze toe te passen. Mede daarom biedt deze dag voor belanghebbenden en geïnteresseerden een uitgelezen mogelijkheid om kennis te vergaren en te leren van de specialisten die speciaal hiervoor uit Denemarken overkomen.

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos inschrijven via grundfos.nl/DHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.