Digitalisering
Profinet IO-optie

Profinet I/O is nu ook beschikbaar als industrieel-ethernet-communicatie-optie voor elektromagnetische flowmeters met een IFC 300 signaalversterker.

Een communicatiekanaal

Het betreft alle compacte en veldversies van de Optiflux x300 SERIES (behalve de Optiflux 7000), de Waterflux 3300 en Tidalflux 2300.

Met Profinet I/O is alle meet-, proces- en diagnostische informatie van de flowmeters direct (real time) beschikbaar via een enkel communicatiekanaal. Dit vergemakkelijkt integratie van nieuwe meters, identificatie van defecte instrumenten en bidirectionele communicatie en parameterinstelling. Als andere voordelen noemt fabrikant Krohne het reduceren van de kosten voor bedrading en het aansluiten van hardware. Dat laatste omdat Profinet bij het aansluiten van de veldinstrumentatie naar de controlekamer gebruikmaakt van gestandaardiseerde ethernetinfrastructuur .

 

White Paper Profinet

In samenwerking met Phoenix Contact publiceerde Krohne het White paper ‘Ethernet-gebaseerde Profinet-integratie van veldinstrumenten in de water- en afvalwaterindustrie’. Het document verklaart de achtergrond en de voordelen van Profinet en toont de verschillende netwerk typologieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.