Digitalisering

Pompcontrole

Pompcontrole

KSB presenteert de ‘KSB Guard’, een nieuw systeem voor pompcontrole. Direct op de pomp gemonteerde en aan het netwerk gekoppelde trillings- en temperatuursensoren zorgen voor volledige transparantie van de beschikbaarheid op installatieniveau.

 

Pompcontrole voor beter onderhoud

Het systeem garandeert dat veranderingen in het bedrijfsgedrag van de machine vroegtijdig worden herkend en onderhoud beter kan worden gepland zonder hiervoor op locatie bij de pomp te hoeven zijn.

De ‘KSB Guard’ kan achteraf worden gemonteerd doordat de sensoreenheid met magneet en lijm aan de lagerstoel van de pomp wordt bevestigd. Dit kan tijdens operationeel bedrijf zonder dat de machine-instellingen gewijzigd hoeven te worden. Een eveneens meegeleverde batterij zorgt voor een onafhankelijke stroomvoorziening.

 

Internet of things

De gegevens worden éénmaal per uur verzameld en draadloos en versleuteld via een gateway naar de KSB-cloud verzonden voor verwerking. De gebruiker kan altijd en overal via een app met zijn mobiele telefoon, tablet of PC de statusgegevens van alle gecontroleerde pompen opvragen zonder ter plekke te hoeven zijn. Voor maximaal bereik in het veld legt de KSB Guard een netwerk aan tussen de gecontroleerde pompen. Hierdoor blijft het aantal benodigde gateways in het veld tot een minimum beperkt.

Naast actuele statusinformatie en geregistreerde trends kan met enkele clicks ook andere informatie over de pomp – zoals de gebruiksaanwijzing of een overzichtstekening – worden opgeroepen.

 

Als de gemiddelde trillingssnelheid of de temperatuur een voor-geconfigureerde of door de gebruiker ingestelde grenswaarde overschrijdt, genereert het systeem waarschuwings- of alarmmeldingen. Deze kunnen naar wens als e-mail of push-bericht worden verzonden zodat in geval van nood snel kan worden gereageerd.

Via de bijbehorende app of het web-portaal kan de gebruiker ook altijd de actuele belastingtoestand en het belastingprofiel van zijn ongeregelde pompen oproepen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.