Digitalisering

Nieuwe app vergemakkelijkt pompbedrijf

Nieuwe app vergemakkelijkt pompbedrijf

Met de nieuwe KSB FlowManager app kan de gebruiker de frequentieregelaar PumpDrive 2 en PumpDrive 2 Eco bedienen en het constante toerental van de MyFlowDrive aandrijving op het optimale bedrijfspunt afstellen.

Nieuwe app

De nieuwe app omvat alle basisfuncties van de voorgaande versies van de MyPumpDrive app en ondersteunt behalve iOS- ook Android-apparatuur. De app kan gratis worden gedownload uit iTunes Store en Google Play Store.

De app geeft het actuele bedrijfspunt aan en geeft toegang tot alle belangrijke parameters, alarm- en waarschuwingsmeldingen alsmede trendregistraties. Bovendien biedt de app hulp bij de inbedrijfname alsmede einddruk- en verschildrukregeling. Gekozen parametersets kunnen worden opgeslagen, beheerd en verzonden.

Met een aanvullende Parameter-View kan de gebruiker aandrijvingsparameters bewerken om het pompsysteem aan de eisen van de installatie aan te passen. In samenwerking met de MyFlowDrive aandrijving biedt de app de mogelijkheid om achteraf het bedrijfspunt van de pomp aan te passen door het virtueel aanpassen van de waaierdiameter. Deze functionaliteit kan worden gebruikt na invoer van een TAN-code. Een lijst met vijftig geldige TAN-codes kan de gebruiker tegen vergoeding verkrijgen.

Bluetooth

Nieuw is de mogelijkheid om door middel van Bluetooth via smartphone, tablet of notebook te communiceren met de apparatuur. De hiervoor benodigde Bluetooth-gateway hoeft niet in de apparaten te worden ingebouwd maar kan eenvoudig van buiten op de service-interface van de apparatuur worden gestoken. Verder beschikt de gateway over een extra interface voor een mini USB-kabel voor communicatie met een notebook of voor het opladen van de batterij. De gebruiker kan de aan/uit-knop gebruiken voor batterij-besparend bedrijf of voor het omschakelen van Bluetooth en USB. Twee geïntegreerde status-LED’s dienen voor het weergeven van de bedrijfs- en batterijstatus.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.