Digitalisering

Beveiligingsmodule voor de (afval)watertechniek

Beveiligingsmodule voor de water- en afvalwatertechniek

Met een nieuwe module ontsluit KSB nieuwe beveiligings- en controlefuncties voor zijn pompen alsmede mixers met dompelmotor.

Beveiligingsmodule

De module die onder de naam Amacontrol III op de markt komt, controleert de fasenvolgorde, onderkent een mogelijke fasenuitval, optredende over- en onderspanningen alsook mogelijk optredende spanningsasymmetrie. Bovendien kunnen temperatuursensoren, twee geleidbaarheidssensoren voor lekkagecontrole en een 4-20 mA-signaal worden gemonitord. Ook kan de gebruiker de schakelfrequentie, het aantal bedrijfsuren en uitval van de aangesloten sensoren registreren.

Veilige afschakeling

Een fout- en een alarmeringsrelais zorgen voor de veilige afschakeling van de aggregaten respectievelijk voor de activering van een voorafgaande alarmmelding. De geïntegreerde diagnosefunctie biedt naast bedrijfsgegevens, foutenlijsten, foutentellers, bedrijfstijden, schakelcycli en actuele meetwaarden ook een gedetailleerde foutanalyse van de laatste fouten (via een vooraf gedefinieerd tijdvenster). Zo is het mogelijk de bewaakte aggregaten via een app op een smartphone of een tablet te monitoren en de gegevens van de beveiligingsmodule te evalueren.

Met de verschillende toebehoren bestaat ook de mogelijkheid de verkregen gegevens naar een bestaand dataregistratiesysteem of de cloud te versturen.

Eenvoudige montage

De module komt op een 35 mm standaardrail in de schakelkast te staan. Voor de bekabeling wordt gebruik gemaakt van verwijderbare veerdrukklemmen. De module heeft een voedingsspanning van 24 V gelijkstroom of één-fase wisselstroom van 115 of 230 V en een frequentie van 50 tot 60 Hz. Bij de door KSB geleverde modulen zijn alle voor het bedrijf benodigde waarden vooraf ingesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.