Evenement

World Hydrogen Summit

Algemene informatie

Datum
dinsdag 9 maart 2021 t/m donderdag 11 maart 2021
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
16.00
Locatie
thuis
Meer informatie
www.world-hydrogen-summit.com

Van 9 t/m 11 maart 2021 vindt de tweede editie van de World Hydrogen Summit plaats, een jaarlijkse internationale conferentie over waterstof. Tijdens het driedaagse evenement wordt ingegaan op de wereldwijde trends in waterstof en de toepassingen daarvan.

De editie van dit jaar vindt online plaats en heeft een sterk Rotterdams tintje. De Sustainable Energy Council organiseert dit congres in samenwerking met het Havenbedrijf en de Gemeente Rotterdam. Rotterdam wil de haven ontwikkelen tot de grootste waterstof hub van Europa: de plaats waar grootschalige productie, import, doorvoer en gebruik van waterstof plaatsvindt. Een aantal Rotterdamse projecten komt dan ook aan bod in het programma en Allard Castelein geeft een key note speech waarin met name de import van waterstof aan de orde komt.

Het Havenbedrijf werkt samen met partners aan de realisatie van fabrieken voor groene waterstof (op basis van electrolyse), blauwe waterstof, een pijpleiding voor het transport van waterstof door het havencomplex, import en doorvoer van waterstof, en de toepassing van waterstof in wegtransport en de binnenvaart. Met dit scala aan projecten wordt Rotterdam een internationale hub voor waterstof. Dit moet ervoor zorgen dat Rotterdam ook in de toekomst de belangrijkste energiehaven voor Noordwest-Europa blijft.

De rol van waterstof groeit. De toepassingen zijn legio. Behalve als vervanger van aardgas voor het opwekken van warmte in de procesindustrie wordt waterstof een bouwsteen in de duurzame chemie om producten te maken en een transportbrandstof. De voordelen van een waterstof hub in Rotterdam zijn legio. Grootschalig gebruik van waterstof in de industrie kan de CO2-uitstoot fors terugbrengen. Als waterstof hub blijft de haven internationaal toonaangevend, veel werkgelegenheid genereren en de motor van de nationale economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.