Evenement

Webinar FlowTraffic

Algemene informatie

Datum
dinsdag 1 september 2020
Aanvangstijd
11.00
Eindtijd
12.00
Locatie
thuis
Meer informatie
www.deltares.nl
Het afstemmen van de afvalwaterprognoses tussen gemeenten en waterschappen is een tijdrovend proces. Datavergaring en -uitwisseling, interpretatie van uitkomsten en veel overleg: allemaal factoren die het tot een langdurig en foutgevoelig proces kunnen maken.
Met de beschikbaarheid van GWSW (GegevensWoordenboek Stedelijk Waterbeheer) en software met  een moderne architectuur is het mogelijk om dit complexe proces tussen gemeenten en waterschappen efficiënter en veel sneller te laten verlopen.
Sweco en Deltares hebben recent een Proof of Concept uitgewerkt op basis van de GeoWeb en WANDA software. Er is hierbij optimaal gebruik gemaakt van de voordelen van GWSW. Dit heeft geleid tot een interactieve webapplicatie, waarmee beleidmakers van gemeenten en waterschappen op een snelle en inzichtelijke wijze de knelpunten in de afvalwaterketen kunnen detecteren bij verschillende prognosescenario’s. Hierbij hoeft de gebruiker geen verstand te hebben van pompen en vloeistofmechanica om de consequenties van een bepaald scenario te interpreteren. Met kleur en andere grafische vormgeving worden de “als-dan” effecten overzichtelijk op een GIS (kaart) interface weergegeven. FlowTraffic is een cloud applicatie, eenvoudig en snel inzetbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.