Evenement

Webinar Biovergisting

Algemene informatie

Datum
donderdag 8 juni 2023
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
11.00
Locatie
thuis
Meer informatie
elscolab.com

Dat biogas en biomethaan deel uitmaken van de energietransitie is een open deur intrappen. De technologie is bekend: organisch afval wordt in een anaerobe vergisting omgezet tot biogas en/of biomethaan.

Meten is weten. Tijdens dit webinar ontdek je hoe het realtime monitoren van droge stof van biomassa bijdraagt in een juiste sturing van het proces en daarmee het behalen van een hoger rendement tegen lagere kosten.

Biogas is hoofdzakelijk CH4 (methaan). Daarnaast bevat het ook CO2, water en H2S. De juiste hoeveelheid methaan is belangrijk voor de motor (WKK). Vocht is een cruciale factor die de kwaliteit, onderhoudskosten en levensduur van de installatie bepaalt.

09u05 – 09u35 | Sessie 1: Inzicht in het huidige biogaslandschap en de toekomstperspectieven in Vlaanderen en Europa
Tijdens deze sessie duiken we in de boeiende wereld van biogas. Biogasproductie resulteert namelijk in veel meer dan enkel en alleen energie. De huidige toestand van de biogassector wordt becijferd en er wordt gepoogd een beeld te vormen van de toekomst aan de hand van de belangrijkste regelgeving. Daarnaast passeren ook enkele (inter)nationale projecten gelinkt aan biogas en digestaat de revue.

09u35 – 10u15 | Sessie 2: Het biogas ecosysteem
Op welke plaatsen in het biogas- en biomethanisatieproces kan je de gassamenstelling meten? En waarom is dat een goed idee? Op deze vragen gaan we dieper in en daarnaast brengen we je de onthullende mogelijkheden van een inline biogasanalyzer.

10u15 – 10u45 | Sessie 3: Optimale sturing van biovergisters door het juist toepassen van droge stof meting
Het vochtpercentage in biomassa heeft een grote invloed op de kosten van het transport naar de biovergistingsinstallatie, maar ook op het rendement van de biogasproductie.
Iedere vergistingsinstallatie heeft zijn eigen specifieke bandbreedte waarin droge stof dient te worden aangevoerd om het hoogst mogelijke rendement biogas te behalen.
De noodzaak om realtime en consistent juist te meten wordt daarmee des te groter. Echter brengt het meten in biomassa de nodige uitdagingen met zicht mee: hoe weten we dat wat we meten juist is?

Als jij ook meer uit je vergistingsinstallatie wil halen mag je deze kans niet laten liggen. Bekijk het programma en registreer voor een gratis deelname!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.