Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 23 maart 2023
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Delft
Meer informatie
www.deltares.nl

In 2019 introduceerde Deltares de cursus ‘verpompen van (ingedikt) zuiveringsslib’. Met de opgedane ervaring en voortschrijdende kennis ontwikkelde het instituut deze cursus verder. De nieuwe naam impliceert dat de te behandelen stof verder gaat dan (ingedikt) zuiveringsslib.

Het kenmerkende verschil tussen vloeistoffen die zich Newtons dan wel niet-Newtons gedragen, is de niet-lineaire kracht die nodig is om de (dikke) vloeistof in beweging te krijgen. De rekenregels voor ‘gewone’ vloeistoffen gaan niet meer op. Rekenaars moeten eerst de rheologische eigenschappen van de vloeistof weten. De ontwerper van de installatie of de leverancier van de appendages slaat soms ook maar een slag slaan naar deze eigenschappen. Voeg daar aan toe de verandering van vloeistofeigenschappen door toevoeging van polymeren en de vraag hoe met dit alles rekening te houden in het ontwerp- en beheerproces, is compleet.

De cursus behandelt alle aspecten  van belang  om tot een goed ontwerp van een persleidingsysteem te komen voor het verpompen van niet-Newtonse vloeistoffen.

Programma

Deze cursus bestaat uit een mix van presentaties en praktijkvoorbeelden. Voor het maken van opgaven krijgt de cursist de beschikking over een tijdelijke Wanda-licentie. De cursus wordt verzorgd door ervaren deskundigen van Deltares.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.