Evenement

Algemene informatie

Datum
woensdag 22 mei 2019
Aanvangstijd
9.15
Eindtijd
17.00
Locatie
Eerbeek

SKIW en ENVAQUA werken samen aan onder meer het verbreden van kennis over het optimaliseren van industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties. Op woensdag 22 mei 2019 wordt de zevende bijeenkomst in de reeks “Praktijkcases Behandeling Industrieel Afvalwater” georganiseerd. Dit keer bij IWE in Eerbeek.

Voor deze bijeenkomst zijn we voor het grootste gedeelte te gast bij Industriewater Eerbeek bv dat de zuivering verzorgt van het afvalwater van de Eerbeekse papierindustrie. Papierfabrieken gebruiken veel water; als grondstof, als koelmedium, maar met name als transportmiddel. Na meerdere malen te zijn gebruikt, kan het water zijn functie niet meer vervullen en is afvoeren noodzakelijk. Bij afvoeren hoort zuiveren. Dit was de reden om in 1961 de handen ineen te slaan om gezamenlijk de zuivering op geavanceerde wijze uit te voeren.
Industriewater Eerbeek (IWE) verwerkt jaarlijks ca. 4 miljoen m³ water en een vuilvracht die te vergelijken is met het afvalwater van een stad zo groot als Utrecht (400.000 VE’s).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.