Evenement

Algemene informatie

Datum
dinsdag 14 september 2021 t/m donderdag 16 september 2021
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
13.00
Locatie
thuis
Meer informatie
www.deltares.nl
Op 14 en 16 september 2021 vindt de online Opfriscursus: Statistiek voor Waterbeheer plaats. De cursus is opgezet voor professionals (bij waterschappen, adviesbureaus, universiteiten, kennisinstituten, etc.) die in hun dagelijkse werk te maken hebben met kwantitatieve analyses waarin statistiek een rol speelt. Er zijn geen strikte eisen met betrekking tot de vooropleiding; de cursus is op hbo-/wo-niveau.
In het waterbeheer speelt statistiek een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van maatgevende regenbuien, rivierafvoeren of boezemwaterstanden, aan het schatten van risico’s en aan het verbinden van conclusies aan de resultaten van een meetcampagne. Onjuiste toepassing van statistiek kan mogelijk leiden tot verkeerde conclusies. Deze cursus beoogt een bijdrage te leveren aan juiste toepassing van statistische principes.
De online “Opfriscursus” Statistiek voor Waterbeheer behandelt de principes van een aantal veelgebruikte statistische technieken. Welke aannames doe je en hoe werk je naar de oplossing? We maken daarbij gebruik van voorbeelden direct uit de beroepspraktijk van het waterbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.