Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 17 september 2020 t/m vrijdag 25 september 2020
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Delft
Meer informatie
www.deltares.nl
Op 17, 18 en 25 september a.s. wordt de cursus ‘Ontwerp van open en duurzame warmtenetten’ gegeven. Het doel van deze cursus is om de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen dat hij/zij in staat is om een technisch en economisch verantwoord warmtenetwerk te ontwerpen waarmee een efficiënte, probleemloze en onderhoudsvriendelijke bedrijfsvoering kan worden verricht.
Op de derde dag van de cursus wordt de theorie van dag 1 en 2 toegepast in praktijkcases. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de simulatiesoftware PLE4WIN en WANDA. Deze praktijkdag is ook toegankelijk voor oud-cursisten.
Om de transitie naar duurzame energieopwekking mogelijk te maken worden het komende decennium vele warmtenetten aangelegd. Deze warmwaterleidingen vragen om specifieke kennis van de ontwerper. In open warmtenetwerken is er sprake van meerdere warmteproducenten op één netwerk. Dit stelt specifieke eisen aan ontwerp en operationele regelingen. In deze cursus worden alle aspecten behandeld om een duurzaam warmtenetwerk te ontwerpen en te beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.