Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 27 mei 2021
Aanvangstijd
9.30
Eindtijd
12.00
Locatie
thuis
Meer informatie
fhi.nl

Bij de online themadagen Instrumentatie & Analyse is het deze keer de beurt aan druk en temperatuur.

Allereerst gaat Marco Teunizen van Jumo in op de werking van instrumentatie voor het meten van temperatuur. Variërend van analoge PT100 sensoren en thermokoppels tot aan de digitale varianten met de bijkomende voordelen ten opzichte van maintenance en datamanagement.

Vervolgens neemt Gerhard Ambachtsheer van Endress+Hauser de deelnemers mee in de basics van temperatuur. Is het tegenwoordig toch een complexe wetenschap met extreme processen en meetomstandigheden? Hij neemt je mee terug naar de tekentafel en bespreekt de temperatuurafwijking in meetopstellingen door convectiewarmte, korte insteeklengtes als reactietijden, waar op te letten en hoe dit te verbeteren.

De druk regelen in vloeistof -en gasapplicaties is een uitdaging die serieus genomen moet worden. Veel processen zijn namelijk afhankelijk van een stabiele drukregeling, zeker daar waar lage flows nauwkeurig moeten worden gemeten en waar reactieprocessen op druk gehouden moeten worden. In het derde deel van dit Webinar neemt Bronkhorst u mee op een zoektocht naar de juiste manier van druk regelen met alle valkuilen die daarbij horen.

Er wordt afgesloten met een paneldiscussie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.