Evenement

Algemene informatie

Datum
dinsdag 9 juni 2020
Meer informatie
www.skiw.nl

SKIW en ENVAQUA organiseren op 9 juni 2020 het Nationaal Water Symposium, met als centraal thema ‘Industrie en waterschappen: voor welke uitdagingen staan we anno 2020?’

Waterbeschikbaarheid is voor industrie en waterschappen anno 2020 een van de belangrijkste uitdagingen. Door de veelvoud van oplossingen, en omdat regelgeving, en daarmee ook vergunningen, niet altijd in lijn zijn met goed bedoelde intenties, raken partijen soms het spoor bijster. Welk water hebben we nu echt nodig, hoe past dit binnen het beleid, onder welke condities kan hergebruik uit (communale) zuiveringen plaatsvinden en wat zijn hierin nieuwe ontwikkelingen? Het Nationaal Watersymposium geeft antwoorden op deze en andere vragen, geeft een update van trends en ontwikkelingen en presenteert concrete voorbeelden.
Inmiddels verzorgen veel fabrieken een groot deel van hun eigen waterbehandeling. Water is cruciaal voor hun productieproces en waterzuivering en hergebruik zijn dus onderdeel van hun core business. De rest van de waterbehandeling laten zij over aan de waterschappen. Een steeds hechtere en slimme samenwerking tussen industrie en waterschap kan anno 2020 veel opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.