Evenement

MES 2023

Algemene informatie

Datum
donderdag 15 juni 2023
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
18.00
Locatie
Veldhoven
Meer informatie
mes.vom.be

Ruim 100 experts in duurzame materialen en oppervlaktetechnieken op een dag

Duurzaamheid is niet langer een keuze: grondstofschaarste, maar ook het klimaat en de energietransitie maken investeren in duurzame materialen en oppervlaktetechnieken essentieel. Om de industrie hierbij op weg te helpen en inzicht te bieden in mogelijke oplossingen en kansen, organiseren Mikrocentrum, Vereniging ION en VOM België voor de tweede keer het kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface (MES). MES 2023 vindt op 15 juni plaats in NH Koningshof in Veldhoven.

MES 2023 biedt bezoekers een antwoord op actuele thema’s rondom materialen, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechnieken, om samen tot een goed en duurzaam eindproduct komen. Bovendien verbindt het evenement maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheden met elkaar om cross-overs tussen de sectoren te bevorderen en samenwerkingen in de waardeketen te realiseren.

Antwoord op actuele thema’s

Het informele netwerkevent draait om zes hoofdthema’s:

· Meten is weten

· Energie- en milieumanagement

· Levensduur en kwaliteit

· Materialen en coatings van de toekomst

· Zorgeloos uitbesteden

· Efficiënt en verantwoord produceren

Bezoekers kunnen zich verdiepen in deze thema’s tijdens de lezingen in het gevarieerde congresprogramma, bij meer dan honderd Nederlandse en Belgische exposanten en bij het inspirerende demoplein.

 

Uitgebreid congresprogramma

Het congres bestaat dit jaar uit elf lezingen en een aantal Tech Talks van exposanten. Zo spreekt Marcel van Wonderen, Master Engineer Process Equipment & Materials Development bij KLM Engineering & Maintenance, over innovatieve onderhoudstechnieken in de luchtvaart. Timothy Van Caelenberghe, Technical Sales Advisor bij Fluves, houdt zijn lezing over het voorkomen van corrosie onder isolatie met behulp van glasvezeldetectietechnologie.

 

Dat men zelf de vacatures wel kunt vervullen, zonder recruitmentbureau, komt aan bod in de lezing ‘Personeel is wél te vinden’ door Roy Verduyn, Directeur bij Omwerven. En wat te denken van de uitdagingen bij de oppervlaktebehandeling van nieuwe oppervlakken zoals 3D-geprinte metalen (MAM)? Hierover spreekt Dr. Reynier I. Revilla, Postdoctoraal Researcher van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Het is slechts een greep uit een gevarieerd lezingenaanbod.

 

Techcafé

Tijdens MES 2023 vindt er een speciale editie van het Techcafé (een initiatief van Mikrocentrum en DSPE) plaats met als thema: Materialen in de constructie. Deze meeting duurt van 16-17 uur en behandelt de inzet van verschillende materialen in hightech en de invloed van de materiaalkeuze op de ontwikkeling van een product of onderdeel: wordt er wel genoeg stilgestaan bij de diverse opties die beschikbaar zijn? En is de engineer goed op de hoogte van de kansen die bijzondere (of juist niet bijzondere) materialen bieden? Na afloop is er volop gelegenheid om te netwerken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.