Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 24 februari 2022
Aanvangstijd
15.00
Eindtijd
16.00
Locatie
thuis
Meer informatie
www.kicmpi.com

De laatste jaren is er toenemende focus op Flens Management binnen de procesindustrie.  Er zijn drie specifieke ontwikkelingen te benoemen:

  • Er is een groeiend bewustzijn dat de flensverbinding een belangrijke factor is bij de bepaling van de integriteit & veiligheid van de installaties.
  • Flensverbindingen zijn een belangrijke bron van diffuse emissie. Om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren is er een toenemende focus om de lekdichtheid van flenzen te verbeteren.
  • Een laag kwaliteitsniveau bij flensmontage tijdens de uitvoering resulteert in flenslekkages welke hun effect hebben op unit beschikbaarheid en onderhoudskosten. In toenemende mate wordt eraan gewerkt om het kennisniveau van de flensmonteurs te verhogen.

De focus op flangemanagement lag door gebrek aan bewustzijn jarenlang laag. Een flensverbinding is een complexe verbinding, waarbij diverse factoren de betrouwbaarheid bepalen. In het Flange Integrity Model (FIM) zijn de belangrijkste schakels weergegeven.

In dit Webinar delen Sitech (Narcis Mujagic) en Dijkgraaf Support (Peter Dijkgraaf) hun ervaringen op 4 deelgebieden welke praktisch en meest effectief zijn gebleken in het bereiken van een hoger niveau van kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.