Evenement

Energie in industrie

Algemene informatie

Datum
dinsdag 20 juni 2023
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
16.00
Locatie
Vianen
Meer informatie
fhi.nl

De noodzaak om ook in de industrie energie te besparen en te verduurzamen wordt breed gedragen. De vraag ‘hoe’ staat centraal tijdens het event, waar ingegaan wordt op de technische mogelijkheden en oplossingen om deze omslag te kunnen maken.

De plenaire sessies worden ingevuld door Gerrit Westhoff van FrieslandCampina en Carlet Hoes van TataSteel Europe.

In de industrie is men zich vaak niet bewust van de onvoorziene energieverliezen tijdens de productie. Vooral daar waar gebruik wordt gemaakt van pneumatische aandrijvingen en cilinders. Duurzaamheid begint daar waar je inzichtelijk maakt wat er daadwerkelijk nodig is en wat er uiteindelijke gewoonweg wordt weggegooid. In deze sessie laat Edwin Slot van ifm electronic zien hoe energiegebruik zichtbaar gemaakt kan worden, op een praktische manier die bij een ieder de ogen zal openen.

Zonder digitalisering, geen energietransitie. Tijdens de presentatie vertellen Edward van de Langemeen en Bart Jan Witteven van Modelec je meer over wat er van industriële klanten geëist wordt omtrent cyber security maatregelen. Ook zoomen ze in op wat dit betekent voor organisaties die moeten verduurzamen. Via een live demo laten ze zien hoe je invulling geeft aan een passende security oplossing welke geschikt is voor de in de energie wereld geldende protocollen. Zaken als: Auto learning, Inspect learned rules, Monitor/enforce tot exception handling lichten wij toe. En tot slot laten ze de integratie voor de security logging met Microsoft Sentinel of Splunk SIEM oplossing zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.