Evenement

Algemene informatie

Datum
woensdag 30 november 2022
Aanvangstijd
12.00
Eindtijd
16.30
Locatie
Gent
Meer informatie
www.bemas.org

EASA & BEMAS, met de steun van de Universiteit Gent, organiseren op 30 november 2022 hun 5de Motor Club in België op een  interessante plaats: het Laboratorium voor Bewegingsproducten van de Universiteit Gent in Kortrijk. De Motor Club is een uitgelezen kans om in contact te komen met uw collega’s in Motor Systems en te leren over de meest recente onderwerpen die aan het onderwerp zijn gewijd, zoals Energiebesparingen en de Circulaire Economie.

Zowel BEMAS als de Universiteit Gent zijn partners in het Interreg project ‘Circulair Onderhoud’. In het Circulair onderhoud project onderzoekt de Universiteit Gent de restlevensduurvoorspelling en het hergebruik van elektromotoren. Wanneer de Life Cycle Cost van een elektrische machine wordt geanalyseerd, blijkt dat het energieverbruik van de machine dominant is in verhouding tot de investeringskost. Anderzijds moet, in de context van een circulaire economie, de economische afweging tussen vervanging van de motoren of hergebruik van opgeknapte exemplaren worden onderzocht. Ook de schatting van de resterende levensduur van een machine wordt in dit project onderzocht. De EASA-leden werken nu aan een initiatief en project in het kader van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Doelgroep

Iedereen die actief betrokken is bij motorsystemen en hun prestaties. Het evenement staat open voor alle bedrijven die actief zijn op het gebied van Motor Systems Performances (Fabrikanten, Leveranciers, Gebruikers, Servicebedrijven, Instellingen, Opleidingscentra, …).Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.