Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 27 oktober 2022
Aanvangstijd
12.45
Eindtijd
17.15
Locatie
Terneuzen
Meer informatie
www.kicmpi.com

De laatste jaren is er toenemende focus op Flens Management binnen de procesindustrie.

Er zijn drie specifieke ontwikkelingen te benoemen:

  • Er is een groeiend bewustzijn dat de flensverbinding een belangrijke factor is bij de bepaling van de integriteit & veiligheid van de installaties.
  • Flensverbindingen zijn een belangrijke bron van diffuse emissie. Om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren is er een toenemende focus om de lekdichtheid van flenzen te verbeteren.
  • Een laag kwaliteitsniveau bij flensmontage tijdens de uitvoering resulteert in flenslekkages welke hun effect hebben op unit beschikbaarheid en onderhoudskosten. In toenemende mate wordt eraan gewerkt om het kennisniveau van de flensmonteurs te verhogen.

De focus op Flens Management is jarenlang door gebrek aan bewustzijn laag geweest. Een flensverbinding is een complexe verbinding, waarbij diverse factoren de betrouwbaarheid bepalen. In het Flange Integrity Model (FIM) zijn de belangrijkste schakels weergegeven.

In deze workshop deelt Dijkgraaf Support (Peter Dijkgraaf) graag de behaalde resultaten binnen het deelproject “Effect of flange tightening methods on bolt load scatter” met u binnen het Interreg project Circulair Onderhoud. In dit deelproject wordt de relatie bepaald tussen het aanhaalmoment en de resulterende boutkrachten als functie van de toegepast ’tightening methods’ met elkaar te vergelijken door het uitvoeren van ‘full-scale’ testen, waarbij de boutkrachten worden gemeten door middel van druksensoren.
De toegepaste ‘tightening methods’ zijn:

  • Hand torquing
  • Electric torquing
  • Hydraulic torquing (single tool)
  • Hydraulic torquing (multi tool)
  • Hydraulic tensioning

Uit de analyse van de uitgevoerde testen komen verrassende resultaten.

Deze middag worden enkele van de testresultaten gepresenteerd. Daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven, waarbij een 6” 600# flens wordt gemonteerd door middel van ‘hydraulic multi-tool torquing’.

De variatie in boutkrachten tijdens montage worden real-time op het scherm geprojecteerd. Na afloop gaan we de discussie over de voor- en nadelen van multi-tooling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.