Evenement

Algemene informatie

Datum
donderdag 14 oktober 2021 t/m vrijdag 15 oktober 2021
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Delft
Meer informatie
www.deltares.nl
De tweedaagse cursus ‘Regelafsluiters’ (dag 1) en ‘Terugslagkleppen’ (dag 2) beoogt de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen dat hij/zij een hydraulisch verantwoorde keuze kan maken in de toe te passen type klep. Het accent in de cursus ligt op de vloeistofmechanica wat inhoudt dat veel aandacht uitgaat naar de stromingsverschijnselen en minder naar de constructie, aandrijving of besturing.

Een ander aspect waar de cursus aandacht aan besteedt, betreft de interactie tussen de regelklep en het leidingsysteem waarin deze functioneert. Ook het kiezen van de juiste terugslagklep op basis van (in)stationair gedrag vormt een onderdeel van deze cursus. Hiervoor is kennis als behandeld in de cursus ‘Dynamisch gedrag’ wenselijk. Mokveld (dag 1), Arveon en AVK (beide dag 2) werken aan de cursus mee.

Programma

De cursus bestaat uit twee dagen. Tijdens deeerste cursusdag worden de regelafsluiters behandeld en tijdens de tweede cursusdag de terugslagkleppen. U kunt aan beide cursusdagen deelnemen of aan 1 dag. Dit kunt u in onderstaand inschrijfformulier aangeven.

De cursus bestaat uit een mix van presentaties en oefeningen. Naast het overdragen van kennis zal er tijdens de cursus ruim gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.