Evenement

Algemene informatie

Datum
dinsdag 4 oktober 2022 t/m woensdag 5 oktober 2022
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Delft
Meer informatie
www.deltares.nl

Met de tweedaagse cursus Regelafsluiters (dag 1) en Terugslagkleppen (dag 2) krijgt de deelnemer inzicht om een hydraulisch verantwoorde keuze te maken in het toe te passen type klep. Het accent in de cursus ligt op de vloeistofmechanica. Dat wil zeggen dat veel aandacht wordt besteed aan de stromingsverschijnselen en minder aan de constructie, aandrijving of besturing.

Een ander aspect waar veel aandacht naar uitgaat is de interactie tussen de regelklep en het leidingsysteem waarin deze functioneert. Ook het kiezen van de juiste terugslagklep op basis van stationair en instationair gedrag is onderdeel van deze cursus. Hiervoor is kennis als behandeld in de cursus “Dynamisch gedrag” wenselijk.

 

De cursus is bedoeld voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het transporteren en distribueren van vloeistoffen in gesloten leidingsystemen en het ontwerpen van dergelijke systemen kan deelnemen aan deze cursus. Denk hierbij aan medewerkers van ingenieursbureaus, bedrijfsbureaus en de beheerders van leidingsystemen en procesinstallaties, maar ook aan fabrikanten en leveranciers van pompen, afsluiters en terugslagkleppen. Het gewenste vooropleidingsniveau is hbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.