Evenement

Cursus dynamisch gedrag

Algemene informatie

Datum
donderdag 13 april 2023 t/m vrijdag 21 april 2023
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
17.00
Locatie
Delft
Meer informatie
www.deltares.nl
Het doel van de cursus Dynamisch gedrag is om de deelnemer zoveel inzicht te verschaffen zodat hij/zij in staat is het hydraulisch gedrag van een leidingsysteem te begrijpen, eenvoudige waterslagberekeningen te maken en mogelijke waterslagvoorzieningen en/of procedures te beoordelen.

Hiertoe worden de hydraulica van een leidingsysteem en het verschijnsel waterslag behandeld, maar ook de invloed van bijvoorbeeld terugslagkleppen en lucht in leidingen. Naast het overdragen van kennis zal er tijdens de cursus ruim gelegenheid zijn om onderling ervaringen uit te wisselen.

Tijdens alle drie de dagen wordt de theorie meteen in praktijk gebracht middels gerichte oefeningen en workshops. Bij de workshop gaan we op een interactieve manier in op simulatie (on)mogelijkheden, modeltechnieken, praktijkvoorbeelden. Hierbij maken we gebruik van het simulatieprogramma WANDA van Deltares. Voorkennis van WANDA is niet noodzakelijk.

Voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het transporteren en distribueren van vloeistoffen in gesloten leidingsystemen en het ontwerpen van dergelijke systemen kan deelnemen aan deze cursus. Denk hierbij aan medewerkers van ingenieursbureaus, bedrijfsbureaus  en de beheerders van leidingsystemen en procesinstallaties, maar ook aan fabrikanten en  leveranciers van pompen, afsluiters en terugslagkleppen. Het gewenste vooropleidingsniveau is hbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.