Evenement

Atex &Process safety

Algemene informatie

Datum
donderdag 8 juni 2023
Aanvangstijd
10.00
Eindtijd
16.00
Locatie
Utrecht
Meer informatie
heliview.com

Tijdens het jaarlijkse congres ATEX & Process Safety staat kennisdeling en interactie tussen u en uw vakgenoten centraal. Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van explosieveiligheid en procesveiligheid en biedt een uitgebreid, veelzijdig en hoogwaardig congresprogramma bestaande uit inspirerende keynotes en pragmatische en interactieve keuze sessies.

 

Aan de opslag van verpakte brandbare stoffen zijn gevaren van brand of explosie verbonden. Werkgevers zijn verplicht de gevaren van explosieve atmosferen te beoordelen. Deze beoordeling moet worden vastgelegd in het explosieveiligheidsdocument. Ook in opslagen met verpakte brandbare stoffen moeten deze gevaren worden geïnventariseerd. Vervolgens moet de mogelijkheid van het ontstaan van explosieve atmosferen en hun waarschijnlijkheid worden beoordeeld. Over deze beoordeling heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie een wijze van toezicht opgesteld. Hierin wordt toegelicht hoe de arbeidsinspecteur in het kader van toezicht kijkt naar deze beoordeling door de werkgever. Afgelopen oktober is deze wijze van toezicht geactualiseerd door de Arbeidsinspectie

Kom te weten hoe opslag van gevaarlijke stoffen in verpakkingen beoordeeld moet worden en hoe tot een gevarenzone indeling in de opslag te komen. In deze break-outsessie neemt de specialist van het expertisecentrum van de Nederlandse Arbeidsinspectie de wijze van toezicht met je door. De belangrijkste punten en wijzigingen komen daarbij aan bod, inclusief kleinverpakkingen en de opslag van brandbare gassen.

Bij TNO Petten wordt (natuur)wetenschappelijk onderzoek gedaan op een schaal tussen universiteit en bedrijfsleven in. Absolute naleving van de NPR & IEC normen leidt in dit onderzoek vaak tot een redelijk heftige overschatting of onderschatting van het gevaar, omdat er bij de opstellingen vaak gedanst wordt op de grens tussen verwaarloosbaar of niet. Met het oog op veiligheid, op een werkbare wijze is er een methode ontwikkeld gebaseerd op appendix C.3. van de NPR, die compliant en veilig is, maar ook werkzaam en financieel aantrekkelijk is. In deze break-out sessie leer je alles over deze methode.

Maar ook de energietransitie, denk alleen al aan waterstof vraagt om nieuwe risicoanalyses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.