Evenement

Aandrijftechniekdag

Algemene informatie

Datum
dinsdag 6 oktober 2020
Aanvangstijd
13.00
Eindtijd
16.00
Locatie
thuis

Op 6 oktober 2020 van 13.00 tot 16.00 uur organiseert het vakblad Aandrijftechniek van Eisma Industriemedia de eerste Nationale Aandrijftechniekdag. De rode draad voor dit kennis-event is ‘Digitalisering in de aandrijftechniek, geen ontkomen meer aan!’

 

Digitalisering in aandrijftechniek

Er verandert veel binnen de wereld van de aandrijftechniek. Deze van oudsher mechanische-hardware-markt transformeerde de afgelopen jaren al richting de automatisering maar gaat nog verder veranderen de komende jaren richting software en digitalisering. Wat staat de engineer te wachten bij de machinebouwers, bij de eindklant en bij de toeleveranciers?

Daarom worden engineers, zowel mechanisch, elektro als software, bijgepraat en geïnformeerd in 12 parallelsessies van 20 – 30 minuten*. Bosch Rexroth, Festo, Lenze en Nidec Netherlands geven vier van de sessies.

 

Thema’s evenement

Aan bod komen subthema’s als de verschuiving van hardware naar software, standaardisatie en online configuratie, energiebesparing in de aandrijftechniek, elektrificatie mobiel en maritiem, normering cyber security, cloudservices, conditiebewaking en preventief onderhoud, 3D printing in de aandrijftechniek en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.