Afsluiters & Afdichtingen
Mechanische asafdichtingen voor grote waterpompen

KSB heeft het programma pompen en afsluiters uitgebreid met de nieuwe mechanische asafdichting ‘4EB’. Deze is speciaal ontwikkeld voor grote pompen die drinkwater en tapwater verpompen.

Compact

De modulaire uitvoering van de mechanische asafdichting onderscheidt zich door een heel compacte bouwvorm. De 4EB kan optimaal worden afgestemd op de inbouwruimte van de pomp waardoor slijtage tot een minimum beperkt blijft en de fabrikant lange standtijden garandeert.

Standaard zijn de mechanische asafdichtingen vervaardigd van siliciumcarbide. Bij de tegenring kan de gebruiker kiezen tussen siliciumcarbide en koolstofgrafiet. De O-ringen zijn gemaakt van EPDM- of FKM-polymeren die voor drinkwatertoepassingen zijn goedgekeurd. Alle metalen onderdelen zijn geproduceerd van corrosiebestendig roestvaststaal, zoals 1.4122 of 1.4571.

Voor de vereiste voorspanning van de mechanische asafdichting zorgt een groep veren. Deze is zo aangebracht dat die niet in aanraking komt met het te verpompen medium. De afzonderlijke veren zijn zo beter beschermd tegen verontreiniging.

In- en uitbouwen

Bij de constructie van de 4EB hebben de ontwerpers veel aandacht besteed aan het eenvoudig in- en uitbouwen. Het gebruik van hulpmiddelen en bevestigingsbouten is niet vereist. Zo kunnen dankzij de modulaire bouwwijze de stilstandtijden bij revisies worden verlaagd en montagefouten worden vermeden. De mechanische asafdichting kan worden toegepast voor een dynamische bedrijfsdruk tot 25 bar en voor een statische bedrijfsdruk tot 37,5 bar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.