Afsluiters & Afdichtingen
Easytop-afsluiters en -kogelkranen volledig vernieuwd

Nieuwe afdichtingsconcepten van de Easytop kogel- en stopkranen van Viega moeten ze ook onder extreme omstandigheden licht in gebruik houden.

Easytop

Ergonomische handwielen en bedieningshendels verhogen het bediencomfort. De Easytop-kogelkranen zijn vervaardigd uit brons en hebben een ergonomische, kunststof greep in T-vorm en een uitwisselbare markering voor het medium (groen/rood). Alle modellen zijn uitgevoerd met een ventielbehuizing uit roestvast staal. Door de als toebehoren leverbare Easytop-temperatuurmeter-set kan nu een temperatuurmeter in de bedieningshendel worden geïntegreerd, ook tijdens bedrijf.

Er zijn drie nieuwe kogelkraan-uitvoeringen met aan beide zijden een G1/4-aftapopening. Bij toepassing als onderhoudsarmatuur in drinkwaterinstallaties kan in plaats van een aftapventiel ook een monsternameventiel worden gemonteerd. Af fabriek zijn beide openingen met een dop afgesloten, een aftapventiel behoort bij deze modelvarianten ook tot het leveringsprogramma.

 

Standaard met systeem-persaansluiting

Viega Easytop systeemarmaturen zijn voorzien van een persaansluiting voor de systemen Profipress, Sanpress en Sanpress-Inox en beschikken over het bewezen SC-Contur. Met deze veiligheidsfunctie geldt voor iedere fitting: niet geperst = niet dicht. Niet-geperste fittingen zijn hierdoor bij de dichtheidsproef altijd herkenbaar. Pas na het persen is de buisverbinding duurzaam dicht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.