Afsluiters & Afdichtingen
Circulaire Verdienmodellen in de procesindustrie en maintenance sector

Op 12 juni j.l. nam Gedeputeerde van de Provincie Zeeland Drs. Jo-Annes de Bat het eindrapport in ontvangst van het KicMPi-project Circulaire Verdienmodellen in de procesindustrie en maintenancesector. Een van de deelprojecten betrof levensduurverlenging van industriële regelkleppen.

Circulaire Verdienmodellen

Projectdeelnemers Everuse/Bilfinger, HZ University of Applied Sciences en Yara Sluiskil presenteerden half juni 2019 de resultaten van de drie onderliggende deelprojecten tijdens een afsluitende bijeenkomst in het Provinciehuis in Middelburg. 

De aanwezigen kregen een introductie en toelichting op circulaire-economieprincipes in industrieel onderhouden hetproject ‘Circulaire Verdienmodellen in de procesindustrie en maintenance sector’. Vervolgens overhandigde Pieter RaesvanKicMPi het eindrapport aan Gedeputeerde van de Provincie Zeeland Drs. Jo-Annes de Bat.

Presentatie projectresultaten

De desbetreffende projectdeelnemers van de drie onderliggende deelprojecten die in het kader staan van het verduurzamen van industrieel onderhoud in de procesindustrie gaven uitleg over de resultaten van de verschillende projecten. Bij Circulair isolatiemateriaal in de procesindustrie participeerden Everuse, Bilfinger, Neste Sluiskil en DPA Cauberg Huygen.

Oiltanking enHZ University of Applied Scienceskeken naarCirculair verlichtingsconcept voor bestaande armaturen en Yara Sluiskil enSamson Regeltechniekbogen zich gedurende enige tijd over Levensduurverlenging van industriële regelkleppen.

Alle projectteams zetten grote stappen en kwamen in alle gevallen met een oplossing die onder specifieke randvoorwaarden zowel technisch als economisch haalbaar lijkt.

U kunt het eindrapport downloaden via de KicMPi-site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.